Cum se fierbe corect porumbul. Cât timp se ține pe foc, de fapt

Cum se fierbe corect porumbul. Cât timp se ține pe foc, de fapt
Cum se fierbe porumbul în mod corect?

Porumbul este preferatul tuturor în sezonul cald. Acesta este consumat în salate, ca garnitură sau simplu și cu puțină sare. Mulți dintre oameni îl iubesc alături de unt. Indiferent de cum l-ai consuma, trebuie să știi să îl gătești corect. Deși pare foarte simplu, există câteva trucuri care să îți facă viața mai ușoară și să te facă mai mulțumit atunci când consumi porumb fiert. Cât timp trebuie să îl lași pe foc? Pasul acesta este greșit chiar și de câteva gospodine pricepute.

Truc pentru porumb: cum se fierbe corect?

Porumbul fiert este în special consumat în timpul verii. Cu toate astea, el se găsește în supermarket-uri sigilat, la cutie sau înghețat alături de alte legume deja tăiate. Mulți oameni preferă să îl mănânce pe cât de simplu posibil, alături de sare și puțin unt.

Piețele sunt pline de știuleți care mai de care mai frumoși, iar asta cu siguranță te face să cumperi chiar dacă nu aveai în plan să mănânci porumb. Trebuie să știi că porumbul dulce este mai deschis la culoare și are bobul mai lăptos și rotund față de cel care este puțin trecut.

Ai grijă să cureți bine porumbul de frunze și de mătase, iar mai apoi să îl rupi în două dacă nu ai o oală atât de mare și încăpătoare. Pune la fundul recipientului ales frunze și adaugă peste știuleții. Unii știu că sarea întărește boabele dacă este pusă la fierbere, dar nu este deloc așa.

Este suficient un vârf de sare la o oală de 3-4 litri de apă. Pune oala pe foc pentru 30-40 de minute la o temperatură medie și este gata de consum. Nu uita să lași capacul deasupra pe tot parcursul fierberii!

Ce arată studiile?

Porumbul are cantități mai mari de antioxidanți decât multe alte cereale obișnuite.

  • Acid ferulic. Acesta este unul dintre principalii antioxidanți ai polifenolilor din porumb, care conține cantități mai mari din acesta decât alte boabe de cereale, cum ar fi grâul, ovăzul și orezul.
  • Antociani. Această familie de pigmenți antioxidanți este responsabilă de culoarea soiurilor de porumb albastru, violet și roșu.
  • Zeaxantina. Numit după numele științific al porumbului (Zea mays), zeaxantina este unul dintre cele mai frecvente carotenoide vegetale. La om, aceasta a fost legată de îmbunătățirea sănătății ochilor.
  • Luteina. Unul dintre principalii carotenoizi din porumb, luteina servește ca antioxidant, protejându-vă ochii de daunele oxidative produse de lumina albastră.

Valori nutriționale

  • O cană (164 de grame) de porumb fiert dulce conține: Calorii: 177 calorii
  • Carbohidrați: 41 grame
  • Proteine: 5,4 grame
  • Grăsime: 2,1 grame
  • Fibre: 4,6 grame
  • Vitamina C: 17% din valoarea zilnică DZR
  • Tiamina (vitamina B1): 24% din DZR
  • Folat (vitamina B9): 19% din DZR
  • Magneziu: 11% din DZR Potasiu: 10% din DZR