Cum se face hummus acasă. Care este ingredientul secret, nu trebuie să lipsească sub nicio formă

de: Stan Nicu
19 11. 2020

Cei care vor să facă hummus acasă trebuie să știe că prepararea lui necesită un ingedient secret pentru a ieși așa cum trebuie. Humusul este un preparat delicios, care se poate prepara și acasă, fiind mult mai sanatos decât cel care se găsește de vânzare în magazine.

Cum să faci un hummus delicios chiar la tine în bucătărie. Ce trebuie să faci neapărat pentru un preparat gustos

Humusul provine din Orientul Mijlociu și se consumă în țări precum Liban, Cipru, Turcia sau Israel.

Întrucât este foarte gustos și ușor de preparat, humusul a început sa devina un fel de mâncare tot mai popular și multe țări ale lumi, printre care și în România.

Hummusul se prepara din boabe de naut

Hummusul, o mâncare care ține de foame

Humusul are la baza năutul, un ingredient bogat în fibre, proteine și carbohidrați, astfel că este un preparat sățios. Pe lângă năut, atunci când îl prepari nu trebuie să îți lipsească ulei de masline, zeamă de lamaie și tahini.

Tahinii este o pasta preparată din semințe de susan. După gust pot fi adăugate mai multe ingrediente, printre care usturoi, sare si piper, curcuma, , avocado, ardei copți sau sfeclă roșie.

De asemenea, năutul se găsesște și uscat, dar și la conservă, aproape fiert.

Ingrediente humus de casă:

-250 g naut uscat
-2 linguri tahini
-zeama de la o lamaie
-5 linguri ulei de masline
-3 catei de usturoi
-sare
-¼ lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare hummus de casă:

Înainte de a începe gătirea lui propriuzisă, humusul tebuie pus la înmuiat în apă caldă 12 ore. După această perioadă veți vedea că boabele de năut își vor tripla volumul.

După ce năutul a fost înmuiat se începe prin a punerea lui la fiert. În apa în care se fierbe năutul se pune bicarbonat de sodiu și se fierbe aproximativ 30-40 de minute, la foc molcom, sau până când boabele s-au înmuiat bine.

Năutul nu se mărunțește opărit, trebuie lăsat să se răcească

Apoi, năutul fiert se lasă la răcit. După ce acesta s-a răcit se pune într-un bol încăpator, peste care se adaugă restul ingredientelor enumerate mai sus.

Apoi, cu ajutorul unui blender de mână se mixează totul, până când compoziția devine catifelată și omogenă.

Cu ce se ornează hummusul

În cazul în care pasta este prea tare se va mai putea adăuga puțină zeamă din cea în care năutul a fiert. Humusul se așează într-o farfurie și i se dă o formă.

Pentru ornat se poate folosi boia de ardei, ulei de măsline, patrunjel tocat, chimion sau orice preferă fiecare. Vă dorim Poftă Bună!!!