Cum se face glazura pentru eclere. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească
Eclerul este acel desert care nu lipsește niciodată de pe masă, mai ales de sărbători sau la ocazii speciale. Gospodinele știu că cel mai important lucru atunci când pregătesc eclerele este glazura. Cum se face glazura pentru eclere astfel încât să fie cât mai delicioase, aflați în rândurile următoare.
Trucuri pentru cea mai bună glazură pentru eclere
Pentru a prepara o glazură cât mai delicioasă trebuie să avem mare grijă la cantitatea ingredientelor pe care le folosim, mai ales ciocolata. Este indicat să alegeți un sortiment cu un conținut ridicat de cacao, astfel încât aroma să fie cât mai intensă, iar textura să fie cât mai fină.
De asemenea, modul prin care topim ciocolata este la fel de important. Pentru ca ciocolata să se topească uniform folosiți metoda bain marie. Procesul va dura mai mult, însă glazura va fi mai fină și mai lucioasă.
În cazul în care glazura pe care o preparați iese prea densă, puteți adăuga puțină apă sau lapte cald pentru a o subția. Dacă este prea lichidă, completați cu ciocolată topită. Totodată, aveți grijă ca eclerele să fie complet răcite înainte de a aplica glazura.
Cum se face glazura pentru eclere
Glazura pentru eclere este un strat delicios și lucios care acoperă eclerele. Există mai multe rețete pentru această glazură, însă cel mai des se folosește cea de ciocolată sau glazura de caramel. Iată două rețete pe care puteți să le încercați.
Rețetă glazură de caramel pentru eclere
Ingrediente
- 100 gr zahăr granulat
- 50 gr unt nesărat
- 100 ml smântână lichidă cu 30% grăsime
- un vârf de sare
Citește și: Secretele celei mai bune compoziții pentru eclere. Niciun bucătar nu ți le va dezvălui
Mod de preparare
Pentru început, puneți zahărul într-o tigaie cu fundul gros și încălzește-l la foc mediu, amestecând încontinuu. Adăugați untul și amestecați până când se topește complet și se încorporează în caramel.
După ce untul este complet amestecat, adăugați smântâna lichidă treptat, amestecând încontinuu. După ce ați adăugat toată smântâna, adăugați și vârful de sare, apoi amestecați foarte bine din nou până când obțineți o glazură fină și lucioasă.
Lăsați glazura să se răcească timp de câteva minute, apoi puteți să o turnați peste eclere. De asemenea, puteți umple eclerele cu glazura de caramel dacă nu doriți să turnați peste.
Rețetă glazură de ciocolată pentru eclere
Ingrediente
- 100 g ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte, după preferințe
- 50 g unt nesărat
- 2 lingurițe de miere
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2-3 linguri de apă
Mod de preparare
Începem prin a adăuga într-un bol rezistent la apă ciocolata ruptă în bucăți mici, mierea, untul și apa. Bolul îl vom pune pe o oală cu apă fierbinte fără să atingă apa din oală. Vom face acest lucru pentru a topi ciocolata și untul fără a le arde.
Citește și: Cum se face glazura de ciocolată. Trucuri pentru un gust perfect, exact ca la cofetărie
Conținutul bolului se încălzește pe foc mediu, iar în tot acest timp amestecăm constant până când toate ingredientele s-au topit și au devenit o pastă omogenă. Aveți grijă, deoarece amestecul nu trebuie să clocotească.
După ce s-a topit glazura, luăm bolul de pe foc și mai amestecăm puțin pentru a-l răci. Adăugăm extractul de vanilie în glazură și amestecăm pentru a combina foarte bine toate aromele. Lăsăm glazura să se odihnească timp de câteva minute și o putem turna peste eclere. Poftă bună!