Cum se fac gogoșile umplute cu gem. Trucuri ca să iasă pufoase și aromate. Rețeta cu care nu vei da greș
Gogoșile au fost și încă sunt un desert foarte bun, mai ales dacă adăugăm gemul preferat. Cu toții ne amintim de gogoșile făcute de bunici, acelea erau cele mai bune. Aflați în rândurile următoare cum se fac gogoșile umplute cu gem și două rețete pe care trebuie să le încercați.
Cum se fac gogoșile umplute cu gem
Această rețetă este una foarte simplă și nu ar trebui să dureze mai mult de 20-30 de minute. Va fi desertul perfect pentru tine, iar cei mici se vor bucura de o gustare delicioasă. Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 ouă
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- un plic de drojdie de 7g sau un cubuleț de 25g
- 500 făină
- 400 g de gem pentru umplutură
Mod de preparare
Pentru început, facem un aluat dospit pe care îl vom întinde cu sucitorul. Tot din acesta vom decupa gogoșile cu paharul înainte de a le umple cu gem și de a le prăji. Trebuie să știți că aceste gogoși vor ieși diferit față de cele pufoase, deoarece au ulei în compoziție.
Într-un vas punem două ouă, 100 ml de ulei, 200 ml lapte călduț, un praf de sare și un praf de zahăr, după care le amestecăm foarte bine. În această compoziție dizolvăm conținutul unui pliculeț de drojdie uscată, iar după ce s-a dizolvat și aceasta, adăugăm treptat făina.
Acoperim vasul cu un prosop și lăsăm aluatul gogoșilor la crescut timp ce cel puțin 30 de minute. Atunci când a crescut suficient, îl punem pe blatul de lucru și îl întindem cu sucitorul pentru a obține o foaie subțire. Din aceasta decupăm forma gogoșilor.
Citește și: Cum faci cele mai bune gogoși în doar 5 minute. Ai nevoie de două ingrediente
În jumătate din cercul de aluat punem o lingură de gem, îl acoperim cu cealaltă jumătate de aluat și închidem folosind marginile prin presare cu furculița. Gogoșile le punem la prăjit în ulei încins, iar când le scoatem le așezăm pe câteva șervețele.
Rețetă gogoși umplute cu gem și ciocolată
Pentru această rețetă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g făină
- 50 g făină pentru a înfăina mâinile și masa de lucru
- 3 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 25 g drojdie proaspătă
- 200 ml lapte călduț
- zahăr vanilat
- un praf de sare
- coaja rasă de lămâie și portocală
- esențe
- gem și ciocolată pentru umplut
Mod de preparare
Vom începe prin a prepara maiaua din puțin lapte călduț, drojdia și o linguriță de zahăr. Le vom pune lângă o sursă de căldură până când se umflă, după care batem foarte bine cu mixerul ouăle, zahărul, sarea, vanilia, esențele, coaja rasă de lămâie și portocală.
Mai apoi, cernem făina într-un castron mai încăpător, iar când drojdia s-a umflat, o punem în făină, apoi adăugăm amestecul de ouă. Toate ingredientele se amestecă foarte bine și adăugăm treptat câte puțin din lapte până când vom avea un aluat elastic.
Aluatul îl vom da la dospit timp de o oră, iar după acest timp îl vom tăia în două și întindem pe masa de lucru două foi. Decupăm coca cu ajutorul unui pahar, iar în mijloc punem gem și ciocolată.
Citește și: Secretul celor mai pufoase gogoși. Ce trebuie să adaugi în lapte, de fapt. Așa ies exact ca la gogoșerie
Vom face același lucru cu a doua foaie, punem cercurile peste cele cu gem și le lipim bine presând cu mare grijă. Putem unge marginile cu puțin lapte pentru a se lipi mai bine.
Totul se așază într-o tavă presărată cu făină și se mai dau la dospit pentru încă o oră. Apoi, se prăjesc în ulei încins foarte repede. La sfârșit se dau prin zahăr pudră și se servesc. Poftă bună!