13 oct. 2020 | 12:03

Cum se fac cele mai delicioase clătite. Rețeta secretă a unui renumit bucătar

Știri generale
Cum se fac cele mai delicioase clătite. Rețeta secretă a unui renumit bucătar
Cum să-ți iasă cele mai bune clătite?

Chiar dacă se numără printre cele mai simple preparate, sunt momente în care orice om poate da greș și când vine vorba despre veșnicele clătite. Ce faci greșit și cum reușești să le faci mai gustoase și pufoase? Ce secret știu doar bucătarii?

Cum să prepari cele mai gustoase clătite?

Majoritatea ținem minte cum mamele sau bunicile noastre scăpau ieftin atunci când le ceream un desert făcut în casă. Printre primele preparate care le veneau în minte erau: pâinea cu ou și zahăr, crema de zahăr ars, pandișpanul cu vișine, renumitele plăcinte cu brânză/mere/dovleac și nelipsitele clătite de care cei mai mulți abuzam. Pentru unii nu exista duminică în familie fără câteva rulouri simple, coapte rapid și umplute cu cele mai alese bunătăți din cămară. Anii au trecut, iar celebrele rețete de clătite americane le-au înlocuit pe cele subțiri. Clătitele pufoase nu sunt chiar atât de ușor de pregătit, mai ales pentru cei care se încurcă și atunci când vine vorba despre rețeta simplă. Secretul ca să-ți iasă cele mai bune pancakes-uri este laptele bătut din compoziție.

Acesta frăgezește aluatul și le face mai pufoase. De asemenea, trebuie să reduci din cantitatea de praf de copt și să înlocuiești procentul cu bicarbonat de sodiu, iar ingredientele trebuie să fie de dinainte scoase din cuptor, puse pe masă la temperatura camerei. Sarea e unul din ingredientul minune pe care unii nu îl bagă în seamă, dar e foarte important ca în orice desert să fie măcar un praf de sare. De asemenea, poți apela la arome precum: vanilie, coaja de lamaie si/sau de portocala, cacao, rom, etc, pentru un desert mai special.

Cum să faci cele mai bune clătite americane? Trebuie să ții cont de câteva sugestii ale bucătarilor

Cum să faci cele mai bune clătite americane? Trebuie să ții cont de câteva sugestii ale bucătarilor

Cum să le prepari?

Ingrediente

-2 oua
-160ml lapte
-1 lingurita praf de copt
-25 g zahar
-1 pliculet zahar vanilinat
-130g faina
-un praf de sare
-vanilie
Decor
-miere
-nuca
-lamaie
-cirese
-fulgi de ciocolata

Mod de preparare:
Separă albușurile de gălbenușuri, bate-le în boluri separate cu un praf de sare și cantitatea de zahăr alocată fiecăruia, iar mai apoi pune laptele și vanilia peste. Amestecă făina cu zahărul vanilinat, praful de copt și sarea, mai apoi pune ingredientele uscate peste amestecul de gălbenușuri și lapte și amestecă până se omogenizează. Toarnă cu polonicul în mijlocul tigăii încinse și lasă clătita să se rumenească și să prindă un volum, mai apoi întoarce-o pe cealaltă parte. Poți decora desertul cu siropuri sau cu fructe ori ciocolată.