Cum se fac cei mai buni mici cu bicarbonat de sodiu. Secretul să iasă delicioși
Pentru că vine 1 Mai și grătarul a devenit deja o tradiție în rândul românilor, îți arătăm cum să pregătești o rețetă perfectă de mici făcuți în casă. În plus, îți spunem și secretul ca să iasă suculenți și pufoși, exact cum trebuie să fie mititeii.
Cum se fac cei mai buni mici cu bicarbonat de sodiu. Secretul să iasă delicioși
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient cheie, care se folosește în pasta de mici făcută acasă încă de la apariția micilor în România. Proporția este extrem de importantă, însă și mai important este să stingi bicarbonatul cu zeamă de lămâie.
Un alt secret constă în supa concentrată din oase de vită, care se adaugă în pasta de mici făcută în casă. Se face o supă din oase de vită care se lasă să se reducă foarte mult. În plus, ca să devină și mai pufoși, micii trebuie să conțină în compoziție apă minerală.
Un alt secret este frământarea pastei de mici, care trebuie să fie făcută în două ture de cel puțin 30-40 de minute.
Ingrediente:
- 700 g pulpă de vită
- 300 g piept de carne grasă de oaie
- 20 g sare 1 linguriță piper
- 1 lingură cimbru
- 5 boabe ienibahar
- 1/2 linguriță boabe de coriandru
- 1 linguriță semințe de chimen
- 2 lingurițe boia dulce
- 7 căței de usturoi
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 200 ml supă din oase de vită
- 100 ml apă minerală
Mod de preparare mici de casă
Pentru început, trebuie să cureți carnea de membrană, apoi să o tai în bucățele mici. O dai prin mașina de tocată de două ori, apoi zdrobești toate mirodeniile și le adaugi. Stingi bicarbonatul de sodiu cu puțină zeamă de lămâi și îl adaugi și pe el. Frămânți bine pasta de mici și pui jumătate din cantitatea de supă și jumătate din cantitatea de apă minerală.
Frămânți cam 30 de minute, apoi acoperi castronul și lași la frigider pentru măcar o zi, sau peste noapte. A doua zi, iei puțină pastă de mici și o frigi în tigaie ca să vezi dacă mai este nevoie de sare sau alte condimente.
Dacă totul e gustos, pui și celelalte lichide și continui să frămânți pentru încă 30 de minute. Poți face acest lucru manual, încorporând cât mai mult aer în compoziție sau cu un robot de bucătărie care are ustensilă specială pentru aluat.
Când ești gata să gătești micii, scoate-i din frigider cu 30 de minute înainte de a îi pune pe grătar sau pe tigaie. Formează-i folosind ulei și frige-i întorcându-i de trei ori. Îi poți servi cu muștar și chifle proaspete făcute în casă. Dacă nu îți place combinația de vită cu oaie, poți încerca vită cu carne de porc.