08 iun. 2023 | 12:50

Cum se depozitează corect castraveții. Așa vor rămâne proaspeți și crocanți pentru mai mult timp

Utile
Cum se depozitează corect castraveții. Așa vor rămâne proaspeți și crocanți pentru mai mult timp
Ca și salata iceberg, castraveții conțin 96% apă

După cum bine știu majoritatea gospodinelor, castraveții au un termen de valabilitate scurt și, dacă nu sunt consumați rapid, se pot înmuia. De aceea este important de știut cum se depozitează corect castraveții. Dacă se ține cont de aceste sfaturi, sau trucuri, așa vor rămâne proaspeți și crocanți pentru mai mult timp. Citește mai departe și vezi care este modul corect de depozitare.

Castraveții se deteriorează extrem de repede

Ca și salata iceberg, castraveții conțin 96% apă. Ei sunt un ingredient esențial în salate și sandvișuri și sunt savurați de milioane de oameni ca atare sau chiar murați. Pe măsură ce vara începe oficial, multe gospodării vor căuta cea mai bună modalitate de a păstra castraveții.

De exemplu, un castravete păstrat în folie de plastic în frigider, s-a înmuiat, din păcate, într-o săptămână. Dacă decizi să păstrezi castraveții într-un recipient de plastic etanș va rezista mai mult, dar nu înainte de a pune puțină apă cu puțin bicarbonat de sodiu, recomand gospodinele care au testat trucul.

Vezi și: Greșeala pe care toți românii o fac. Ce riscă atunci când folosesc frigiderul pentru depozitarea alimentelor

Vezi cum se depozitează corect castraveții

În ceea ce privește modul în care bicarbonatul de sodiu acționează pentru a conserva castravetele, experții spun că „alcalinizează mucegaiul de pe partea exterioară a pielii”.  Iar ca să te convingi de asta, după ce ții în frigider castraveții în apă cu bicarbonat de sodiu, taie castravetele și ai să descoperi că leguma e perfectă, având o coajă tare, fără semne vizibile de deteriorare. Trucul, mai spun gospodinele, funcționează bine la păstrarea castraveților proaspeți timp de săptămâni.

Vezi și: Unde se păstrează roşiile, de fapt. Uită de frigider, aşa se strică mai repede!

Castraveții pot rămâne perfect proaspeți în frigider

Castraveții pot rămâne perfect proaspeți în frigider timp de cel puțin o săptămână, după cum spuenam mai devreme, dacă știi cum să depozitezi castraveții în mod corect. Dar aceasta nu este singura metodă de păstrare a castraveților, o altă modalitate este de a-i păstra în prosoape de hârtie.

În primul rând, castraveții cumpărați de la supermarket trebuie scoși din manșonul de plastic, spălați și uscați. Odată uscate, înfășurați-le într-un prosop de hârtie sau într-un prosop de ceai și puneți-le într-o pungă de plastic cu fermoar. Prosopul va ajuta la absorbția excesului de umiditate exterioară în timp ce le depozitați.

Dar nu sigilați totuși punga, lăsați-o puțin deschisă, deoarece castraveții au nevoie de o circulație suficientă a aerului. Apoi, puneți-i în sertarul de la partea de jos a frigiderului. De asemenea, castraveților le place să fie răcoare, dar nu prea rece, deoarece acest lucru poate accelera deteriorarea. Iată cum să o faceți:

1. Curăță foarte bine castraveții

Când aduci castraveții acasă de la magazin, sau îi culegi din grădină,  scoate-i din orice ambalaj în care au venit și dă-le o clătire. Va terbui să speli orice murdărie și da, chiar și castraveții de seră fără semințe, sigilați în vid, trebuie să li se îndepărteze ambalajul. Dacă vezi pete moi sau mucegăite, taie partea rea și mânnâncă acel castravete astăzi. Dacă sunt frumoși, curați și proaspeți, sunt gata să fie depozitați.

2. Păstrează castraveții uscați

Asigură-te că sunt bine uscați înainte de a-i depozita. Excesul de apă de la suprafață favorizează stricarea. Odată ce sunt uscați, înfășoară-i într-un prosop de vase curat sau într-un prosop de hârtie, acest lucru va ajuta la menținerea la distanță a oricărui condens sau umiditate atunci când îi depozitezi, ceea ce ajută la prevenirea murdăriei, a mucegaiului și a deteriorării generale. Aceeași practică funcționează foarte bine pentru frunzele verzi, ierburi și orice legume fragede pe care doriți să le protejezi în frigider.

Vezi și: Nu mai ține produsele în ambalaje de plastic în frigider! Greșeala pe care o fac mulți oameni

3. Ține castraveții în pungi

Ia castraveții uscați și învelește-i în interiorul unei pungi de plastic. Nu este necesar să folosești o pungă de plastic resigilabilă, un pic de aer este un lucru bun, deoarece ajută la prevenirea acumulării condensului în jurul castraveților înfășurați. Dacă tot ce ai este o pungă de plastic resigilabilă, ține-o deschisă în partea de sus.

Depozitarea castraveților în plastic ajută, de asemenea, la protejarea lor de gazul etilenă produs de fructe precum pepenii pe care s-ar putea să-i ai în frigider. Castraveții sunt deosebit de sensibili la coacerea excesivă și la deteriorare atunci când sunt expuși la acest gaz, așa că verifică această listă de fructe și legume care îl eliberează și încearcă să le păstrezi separat de acești castraveți.

Vezi și: Alimentele care nu se ţin în frigider, le strici tot gustul. Multe gospodine fac această greşeală

4. Păstrează-i la rece, dar nu prea rece

Pune acea pungă în frigider, dar nu în cea mai rece parte a frigiderului și, cu siguranță, nu în congelator. Castraveții tăi ar trebui să fie în siguranță și sănătoși pentru aproximativ o săptămână acum, și poți continua să îi apuci pentru a face salată de castraveți răcoritoare, sosuri, supă și chiar cocktailuri, pe parcursul săptămânii. Dacă folosești jumătate de castravete, acoperă doar capătul expus cu puțină folie de plastic și pune-l înapoi înfășurat în pungă. Odată ce începi să depozitezi castraveții în mod corect, nu ar trebui să mai trebuiască să fii dezamăgit niciodată de o surpriză moale și mucegăită.

Concluzie

Acum știi cum se depozitează corect castraveții în frigider și tot ce ai de făcut este să ții cont de aceste sfaturi. Majoritatea au fost testate de gospodine și au funcționat. Așa că, baftă la cumpărături și ai grijă cum îți depozitezi corect castraveții.

 

PlaySport
WOW! Nadia, Boris Becker, Ilie Năstase și Andreea Esca, dezlănțuiți într-un club din București! Cum au fost surprinși
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
Diana ȘOȘOACĂ, în ipostaze provocatoare! Imagini din tinerețe care au scăpat pe internet
Digi24
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Cancan.ro
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Stirile PROTV
Una dintre cele mai mari companii din lume vine în România. Are venituri aproape cât PIB-ul nostru
Romania TV
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Capital.ro
Pericol uriaș în TRANSILVANIA. Informațiile oficiale venite chiar astăzi, 18 APRILIE
EVZ.ro
Tzanca Uraganu și Costel Bijou, la căpătâiul lui Corduneanu. Lideri de clanuri de temut, așteptați la înmormântare
Adevarul
Mușețelul, planta desprinsă din Rai care face minuni. Era apreciată de mari oameni de știință, încă din antichitate
BZI.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Cine sunt echipele calificate în marea finală de la Asia Express. Dezvăluiri de senzație
Redactia.ro
FOTO Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
Digisport.ro
Creatură cu un aspect de-a dreptul uluitor, descoperită pe fundul mării
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Digi24
Wow, ce schimbare!! Johnny Depp s-a tuns și a slăbit! Cum arată actorul, la aproape 61 de ani / FOTO
Unica.ro
Cîrstoiu: Nu mă retrag. Să anunțe Ciolacu că mă retrage. Nu iau bani, nu am acțiuni la clinica soției
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
România devine LIDERUL EUROPEI. Anunțul anului de la Guvern. Vom fi o FORȚĂ
Capital.ro
Apa de ploaie scursă de pe acoperiș, motiv de dispută între vecini. Legea pe care trebuie să o cunoască toți românii care stau la curte
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau VOUCHERE de 200 de euro. Cererile se depun până pe 20 mai
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro