Cum se curăță eficient recipientele de grăsime. Ai totul la îndemână fără să știi

de: Alex Cazacu
27 05. 2024

După cum bine știm, curățarea recipientelor de plastic de grăsime poate fi o adevărată provocare. Cu toate acestea, există o serie de metode eficiente care ne pot fi de folos la îndepărtarea completă a murdăriei. În rândurile care urmează vei afla cum se curăță eficient recipientele de grăsime. Iată ce trebuie să știi înainte de a te apuca de treabă.

Cum se curăță recipientele de grăsime. Sfaturi și trucuri utile la îndepărtarea murdăriei

Recipientele de plastic sunt nelipsite din bucătărie, fiind folosite pentru depozitarea diferitelor alimente. Ei bine, curățarea acestora de grăsime poate fi o adevărată provocare. Grăsimea are tendința de a se lipi de plastic, lăsând pete inestetice și mirosuri neplăcute.

Spre deosebire de sticlă sau metal, plasticul are o suprafață poroasă care absoarbe și reține grăsimea. Acest lucru face ca simpla clătire cu apă și săpun să fie insuficientă. În continuarea acestui articol, noi vă vom prezenta unele dintre cele mai eficiente metode de curățare a recipientelor de grăsime.

Îndepărtează grăsimea cu un prosop de hârtie

O metodă foarte eficientă de îndepărtare a grăsimii de pe recipientele din plastic se realizează cu ajutorul unui prosop de hârtie. Înainte de toate, vom pune puțină apă în recipientul murdar. Turnăm în vas și câteva picături de detergent de vase, iar apoi așezăm în lichid un prosop de bucătărie. Acum, punem capacul recipientului și agităm energic. Clătim bine vasul cu apă curată, iar rezultatul va fi uimitor.

Curățarea recipientelor de grăsime cu apă și bicarbonat

În caz că nu știați, bicarbonatul de sodiu este forte eficient în îndepărtarea grăsimii. Iată cum trebuie să procedezi. Mai întâi presară bicarbonat de sodiu pe zonele afectate de grăsime. Umple recipientul cu apă caldă și lasă să să acționeze timp de 20 – 30 de minute. Freacă ușor cu un burete sau o perie de curățat, iar la final clătește bine cu apă caldă.

Metoda cu oțet și apă caldă

Mai întâi vom umple recipientul cu o soluție de oțet și apă (o parte oțet la două părți apă). Lăsăm să acționeze timp de 15 – 30 de minute. După ce s-au scurs minutele, vărsăm amestecul și frecăm ușor cu un burete sau o perie de curățat. Clătim bine cu apă caldă, iar petele de grăsime vor dispărea ca prin minune.

Sfaturi utile la curățarea recipientelor de grăsime

Curățarea recipientelor de plastic de grăsime poate necesita un efort mai ridicat. Cu toate acestea, recipientele pot fi menținute curate și fără mirosuri neplăcute dacă folosim metodele și produsele potrivite. Indiferent de metoda pe care o alegi, este important să acționezi prompt și să eviți acumularea excesivă de grăsime.

Este indicat să evităm folosirea apei fierbinți atunci când spălăm recipientele din plastic, pentru că acestea se pot deforma. De asemenea, nu este indicat să utilizăm bureți neabrazivi. Asta pentru a evita zgârieturile pe suprafața recipientelor. Înainte de a depozita recipientele, trebuie să ne asigurăm că acestea sunt complet uscate. Astfel vom preveni apariția mucegaiului sau a mirosurilor neplăcute.