Cum scapi de țânțari fără să ții geamurile închise. Trucul genial care te ajută pe timp de vară

de: Ioana Bucur
05 07. 2023

Pe măsură ce valorile măsurate de termometre cresc, petrecem tot mai mult timp în aer liber, iar ferestrele din casă stau larg deschise. Din păcate, tot acum își fac apariția și aceste insecte zburătoare ce ne dau mari bătăi de cap. Există însă o soluție naturală pentru a le ține la distanță de locuință. Află, din rândurile de mai jos, cum poți să scapi de țânțari fără să ții geamurile închise.

Cum ții țânțarii la distanță fără să fii nevoit să stai cu geamurile închise

Există vreo modalitate de a scăpa de țânțari fără a fi nevoie să renunți la a ține ferestrele deschise în timpul verii? Răspunsul este da și nu implică niciun drum la magazin sau supermarket pentru a cumpăra unul dintre produsele create special pentru a ține la distanță aceste insecte zburătoare.

Trucul pe care ți-l vom dezvălui în rândurile de mai jos este nu doar simplu și eficient, dar și ieftin.

De fapt, cel mai probabil, ai deja în casă – în cămară sau în frigider – singurul ingredient de care ai nevoie. Cum scapi de țânțari fără să ții geamurile închise? Cu ajutorul unui aliment ce nu lipsește din rețetele de limonadă sau alte băuturi răcoritoare și care are un efect repelent asupra acestor vietăți: lămâia.

Te-ar putea interesa și:  Planta obişnuită care te scapă de ţânţari. Pune-o la geam, aşa nu vor mai intra în casă

Ingredientul din bucătărie de care aceste insecte fug

Acest fruct, ce aparține familiei citricelor, are o aromă puternică și acidă, neplăcută pentru țânțari. Lămâia are în compoziție o substanță numită limonen, care este toxică pentru ei. Prin urmare, dacă tăiem o lămâie în jumătate și o punem lângă ferestre, putem crea o barieră naturală împotriva lor.

Pentru o eficiență sporită, poți adăuga niște cuișoare, care sunt condimente cu un miros foarte intens și picant, un alt repelent împotriva țânțarilor. Tot ce trebuie să faci este pui câteva cuișoare în pulpa fructului.

Acest truc genial este eficient, simplu de pus în aplicare și va parfuma încăperea cu un miros proaspăt și plăcut. În plus, este ecologic și nu conține substanțe chimice care pot fi dăunătoare sănătății noastre sau mediului.

Te-ar putea interesa și: Experții europeni în sănătate, semnal de alarmă privind bolile transmise țânțari. Cât de periculoase pot fi