Cum salvezi ouăle cu coaja spartă. Nu le vei mai arunca niciodată la gunoi cu acest truc fantastic

Cum salvezi ouăle cu coaja spartă. Nu le vei mai arunca niciodată la gunoi cu acest truc fantastic
Ce să faci cu ouăle sparte. Află când le poți consuma și când este periculos să le mai folosești, după ce au fost sparte.

Pot fi consumate ouăle care au fost sparte anterior? Depinde. Este una dintre întrebările pe care gospodinele și le pun deseori, mai ales când au nevoie de un număr fix de ingrediente pentru a pregăti diverse feluri de mâncare. Află ce să faci cu ouăle sparte din bucătărie, în așa fel încât să nu le risipești.

Pot fi consumate ouăle sparte?

Ouăle reprezintă una dintre cele mai accesibile surse de proteine vegetariene. Un ou mare prezintă 6,2 grame de proteine și doar 74 de calorii, potrivit Departamentului american de Agricultură. Ce putem face ca să nu le risipim atunci când ne întoarcem acasă de la cumpărături și sesizăm că unul sau mai multe dintre ele au fost sparte?

Secretul pe care trebuie să-l afli despre ouăle sparte. Putem mânca un ou care a fost spart? Răspunsul depinde de felul în care a fost spart oul, adică dacă s-a întâmplat din greșeală, în bucătăria ta, sau dacă era spart deja atunci când a fost cumpărat. Prin crăpăturile din coaja oului bacteriile își pot face loc în gălbenuș. De aceea este important să verificați starea ouălor, înainte de a fi cumpărate de la magazin.

Evitați să cumpărați orice tip de ouă dacă sunt crăpate. Chiar și dacă aveți neapărat nevoie de ele. Ouăle sparte din magazin nu sunt neapărat sănătoase. Serviciul de inspecție și siguranță alimentară al USDA a informat că cercetătorii au descoperit Salmonella în multe ouă sparte din magazine. În aceste circumstanțe, nimeni nu își dorește să se expună riscurilor.

Desigur, situația este diferită dacă spargeți dvs un ou, din greșeală, acasă. În acest caz, puteți folosi oul în continuare, dacă este păstrat în condiții de siguranță. Tot ce trebuie să faceți este să depozitați oul într-un recipient curat, să acoperiți recipientul și să îl păstrați la frigider maximum două zile, până îl gătiți.

Ce să faci cu ouăle sparte

În altă ordine de idei, ouăle pot fi congelate și păstrate la temperaturi foarte reci pentru o perioadă mai mare de timp, în condiții de siguranță. Așa cum se poate observa și în videoclipul de mai jos, poți să congelezi un ou și să îl păstrezi la congelator până în momentul în care vrei să îl gătești. Când îl scoateți de la congelator, tăiați-l în jumătate și prăjiți-l normal în tigaie.

Albușurile de ou pot fi congelate, de asemenea. Dacă un ou s-a spart, puteți să încercați să îl porționați în tăvițe pentru cuburi de gheață. Puteți congela ouăle întregi bătând albușurile și gălbenușurile împreună și congelându-le într-un recipient care să fie ulterior sigilat.

Citește și: De ce să pui un ou crud într-un ghiveci acoperit de pământ. Trucul e genial, l-ai încercat?

Dacă se întâmplă ca un ou să se spargă în timpul fierberii în oală, pe aragaz, decojiți-l și apoi consumați-l în mod normal. În aceste circumstanțe, oul nu va reprezenta un pericol pentru sănătate.