Cum salvezi mâncarea dacă ai turnat prea multă sare sau boia în oală. Ingredientul ce repară gustul preparatelor
Multe gospodine se întreabă cum salvezi mâncarea, dacă ai turnat prea multă sare sau boia în oală. Accidente de acest fel se pot întâmpla chiar și celor mai pricepuți bucătari, așa că nu dispera. Vezi în rândurile de mai jos cum poți remedia situația!
Cum salvezi mâncarea dacă ai turnat prea multă sare sau boia în oală
Gătitul este o îndeletnicire destul de complicată pentru multe persoane, iar accidentele pot apărea oricând. Un astfel de accident este și folosirea în exxces a sării sau a altor condimente. Se poate întâmpla oricui, așa că nu este chiar un capăt de țară, mai ales că există mai multe metode prin care poți remedia situația.
Așadar, dacă se întâmplă să scapi prea multă sare sau ardei iute în mâncare, nu dispera. Majoritatea gospodinelor s-au confruntat cu această problemă, cel puțin o dată. Puține sunt însă peraonele care știu că există câteva metode prin care pot salva preparatul. Citește și Secretul pentru cea mai bună pomana porcului. Ingredientul care-i dă un plus de savoare
Numai cine nu încearcă, nu greșește
Sarea și piperul sunt două dintre ingredientele care îmbogățesc gustul preparatului. Se spune că adevărații bucătari cunosc „din ochi” proporțiile pe care trebuie să le adauge în mâncare. Pe cât de mult îmbunătățesc gustul preparatelor, pe atât de mult pot strica gustul acestora dacă sunt adăugate în exces.
Există câteva soluții pentru a repara mâncarea în care a fost adăugată prea multă sare, piper sau chiar ardei iute. Dacă ai pus prea multe condimente în ciorbă, gulaș sau tocăniță, nu trebuie să le arunci. Orezul îți poate veni în ajutor. Acesta poate absorbi sarea în exces.
Într-o sită deasă se pune un pumn de orez și se ține în oala cu preparatul prea sărat. După 3-4 minute, orezul absoarbe condimentele adăugate în exces și se poate scoate. Citește și Cum să păstrezi șoriciul fraged și proaspăt săptămâni la rând. Trucul secret al măcelarilor
De altfel, pentru acest pas se poate folosi și orezul prefiert, care se găsește în pungi prevăzute cu mici perforații. Acestea vor lăsa lichidul să pătrundă și să continue procesul de fierbere al orezului. Odată cu acesta, iuțeala sau sare vor fi absorbite
O altă metodă pentru a desăra o mâncare este următoarea: curăță un cartof sau doi, în funcție de cât este de sărată mâncarea și introdu-i în preparatul respectiv. Trebuie să fie întregi, pentru a-i putea scoate mai apoi cu ușurință. Lasă-i să fiarbă câteva minute, după care îi poți scoate. Vei vedea că mâncarea ta nu va mai fi la fel de sărată.
O altă variantă la îndemână pentru a desăra mâncarea este să suplimentezi cantitatea de legume și apă. De asemenea, pătrunjelul verde poate schimba complet gustul preparatelor prea condimentate.