Cum salvezi 15% la factura de energie electrică, de fapt. Gesturile banale care te vor ajuta să plătești mai puțini bani
Trăim într-o perioadă în care locuințele noastre sunt pline de dispozitive electronice, datorită progresului tehnologic. Acest lucru aduce unele avantaje, dar și unele dezavantaje. Află în rândurile de mai jos cum poți face economie la energie electrică. Vei reuși să reduci consumul cu 15%.
Schimbarea pe care trebuie să o faci, dacă vrei să reduci consumul de energie electrică
Pentru a reduce costul facturii de energie electrică, trebuie să faci unele schimbări privind obiceiurile zilnice. Un astfel de exemplu – și unul esențial – este să deconectezi dispozitivele electronice pe care nu le vei folosi pe timp de noapte, înainte de a merge la culcare.
Este recomandabil să scoți din priză anumite aparate care nu sunt utilizate frecvent, cum ar fi: cuptorul cu microunde, prăjitorul de pâine și alte dispozitive similare. Consumul pe care îl generează poate fi semnificativ. Deconectarea lor poate face diferența la facturile de energie electrică.
Cum reduci consumul de energie electrică cu 15%
Dacă folosești prelungitor pe care îl activezi cu butonul, este bine să îl scoți și pe acela din priză. Deși consumul lui pe timp de noapte, dacă este închis, nu e semnificativ, sistarea trecerii de energie electrică prin el când nu este utilizat va conduce la efectuarea unor economii.
Scoaterea aparatelor electrocasnice, cum ar fi televizorul sau cuptorul cu microunde, din priză când nu sunt în uz poate să reducă semnificativ consumul de energie electrică cu până la 15 la sută, arată specialiștii de la Organizația Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU).
Practica în cauză ajută la evitarea consumului de energie electrică în modul standby, care reprezintă aproximativ 15% din consumul total de energie dintr-o locuință. Deci, deconectarea aparatelor electrocasnice când nu sunt utilizate, mai ales dacă nu e nimeni acasă, face economii consistente.
Ce alte lucruri poți să faci pentru a reduce costul facturilor la energie electrică
De asemenea, achiziționarea de electrocasnice cu etichetă energetică A poate fi benefică nu numai pentru reducerea facturii de energie electrică, ci și pentru reducerea impactului asupra mediului.
Trecând la lămpi LED cu consum redus, cum ar fi una de 6W care consumă 0,006 kWh pe oră, în locul becurilor convenționale, poți face, de asemenea, economii semnificative.
Un alt detaliu ce te va ajuta să faci economie la energie electrică este menținerea temperaturii în locuință între 19 și 21 de grade Celsius pe timp de iarnă și între 24 și 26 de grade Celsius pe timp de vară. Evită variațiile inutile de valori termice, care afectează consumul de energie.