Cum să vopsești ouăle de Paște cu hârtie creponată. Nu poți da greș cu această metodă

de: Anca Lupescu
30 04. 2024

Metoda hârtiei creponate pentru a vopsi ouăle de Paște nu este doar foarte simplă și ieftină, dar este și o activitate foarte distractivă pentru copii. Rezultatele sunt spectaculoase și materialele de care ai nevoie sunt accesibile și la îndemâna tuturor. Iată cum să vopsești ouăle de Paște cu hârtie creponată.

Cum să vopsești ouăle de Paște cu hârtie creponată

Paștele este un moment în care familia este împreună și se bucură de câteva zile libere. Cu toate că pregătirile sunt în toi, copiii pot participa și ei la câteva activități interesante cum ar fi vopsirea ouălor.

Vă puteți bucura împreună de aceste momente și veți avea amintiri pe care să le prețuiți mult timp de acum înainte. Copiii sunt creativi, așa că îi poți lăsa să își pună în joc imaginația și să se distreze.

Ce ai nevoie:

  • hârtie creponată în diferite culori
  • oală
  • apă rece
  • ou crud
  • spumieră
  • ulei de gătit
  • prosop moale

Pune hârtia creponată într-o oală și acoperă-o cu apă rece. Adaugă oul crud în oală și adu-l la fierbere. Fierbe timp de aproximativ 10-15 minute sau până când se obține culoarea dorită.

Scoate oul cuo  spumieră și lasă-l să se usuce. Lasă oul la răcit și apoi lustruiește-l cu o cantitate mică de ulei de gătit și un șervețel.

Poți încerca și metoda în care fierbi întâi ouăle și le scoți, apoi lipești hârtia creponată colorată de oul umed. Îl lași așa câteva minute apoi dezlipești hârtia și vei avea un rezultat colorat.

Cum să vopsești ouă cu spumă de ras

O altă variantă pe care o poți face cu cei mici este să colorați ouăle cu spumă de ras. Fierbe ouăle bine și pregătește-ți o suprafață de lucru ca să nu faci mizerie.

Într-o farfurie de plastic, pune spumă de aș și picături din colorant alimentar sau vopsea de ouă. CU o scobitoare formează modele, apoi pune ouăle fierte în această spumă.

Acoperă complet oul cu spumă de ras colorate. Poți pune picăi de colorant și pe spuma care este deja pe ou, pentru culori mai intense. Lasă oul să se răcească bine. Câteva ore ca să rămâne vopseaua pe el. Apoi, dă jos spuma de ras și vei avea ouă colorate în modele interesante și în culori vesele.

Apoi, pune ulei pe un șervețel și lustruiește bine ouăle ca să fie lucioase. Este o activitate distractivă și interesantă de a vopsi ouăle de Paște.