Cum să usuci hainele în interiorul casei tale fără să faci mucegai. Trucurile pe care să le folosești
Uscarea rufelor este o mare problemă pentru mulți dintre români, mai ales pentru aceia care locuiesc la bloc. Mulți sunt nevoiți să își usuce rufele în casă, lucru care poate aduce mucegaiul în casă. Există însă o metodă prin care să usuci hainele în interiorul casei tale fără să faci mucegai. Trebuie să apelezi la câteva trucuri.
Cum se usucă rufele în casă pentru a nu se face mucegai. 5 sfaturi de la experți
Cu precădere în anotimpul rece mulți români întâmpină probleme cu uscarea rufelor, mai ales cei care locuiesc la bloc. Sunt nevoiți să își usuce hainele în case, fapt care poate duce la apariția mucegaiului.
Mucegaiul își face apariția pentru că rufele umede creează umiditate în ezces în aer, ducând la mucegai și condens. Din fericire, experții au dezvăluit cinci pași de urmat pentru a preveni apariția mucegaiului în casele dumneavoastră. De asemenea, au dezvăluit și care este singurul loc în care nu ar trebui să-ți pui niciodată hainele ude.
Hainele trebuie clătite suplimentar
Astfel, Chris Michael, un specialist în purificarea aerului, a dezvăluit ce pași puteți face.
Expertul a spus că ar trebui să ne punem întotdeauna hainele pe un ciclu suplimentar de clătire pentru a menține cantitatea de apă rămasă în haine la minimum. El a recomandat, de asemenea, un loc în care nu ar trebui să vă uscați niciodată hainele.
Amplasarea suportului de uscare lângă fereastră
Conform expertului, plasarea unui suport de uscare a hainelor departe de pereți poate împiedica umiditatea să nu creeze mucegai.
De asemenea, amplasarea suportului de uscare aproape de o fereastră poate ajuta la activarea fluxului de aer pentru a preveni condensul, însă se poate face mai dificil în timpul lunilor de iarnă.
O altă modalitate prin care se poate preveni umiditatea suplimentară, respectiv mucegaiul, este să vă asigurați că utilizați o hotă atunci când gătiți.
Ce să faci ca să alungi umezeala din casă
Chris Michael a explicat că: „Multe sarcini de zi cu zi creează umiditate, adesea fără să observăm”.
„Punând capacele cratițelor atunci când sunt pe foc și folosind o hotă sau pentru scurt timp deschizând o fereastră când folosesc cada sau duș, proprietarii de case pot reduce vaporii de umiditate din aer”, mai spune Chris Michael.
Profitați de lumina soarelui
Expertul recomandă, de asemenea, să profitați la maximum de lumina naturală a soarelui pentru a vă menține casa caldă fără a porni încălzirea.
„Deschiderea draperiilor și jaluzelele în timpul zilei împiedică umezeala să rămână prinsă în jurul ferestrelor, iar utilizarea covoarelor și covoarelor pe podele din lemn și piatră poate face și camerele să se simtă mai calde”, mai spune Chris Michael.
O ultimă modalitate de a preveni mucegaiul în casă este să cumpărați un dezumidificator. Acesta va absorbi umiditatea suplimentară din aer, fără a fi nevoie să deschideți ferestrele.