Cum să usuci hainele în interiorul casei fără să faci mucegai. Trucul banal care te salvează

de: Ana Chivu
05 05. 2022

Mulți oameni se gândesc la variante pentru a usca hainele în cazul în care nu dețin un uscător separat la mașina de spălat sau nu au diverse opțiuni integrate în aparatul lor. Majoritatea apelează la varianta clasică precum: uscătorul de rufe în sufragerie sau în balconul de cele mai multe ori închis ori atârnă hainele pe sursa de căldură. Ce truc banal te salvează în această situație în care te-ai putea alege cu mucegai în locuința ta? Cu siguranță o să împărtășești sfatul specialiștilor!

Truc util pentru casă: cum să usuci hainele în interior fără să faci mucegai în casă?

Spălatul rufelor este o sarcină simplă în zilele noastre. Trebuie doar să alegi opțiunea potrivită pentru piesele vestimentare pe care vrei să le cureți, ulterior să le scoți și să le calci sau să le aranjezi în dulap.

Iarna sau serile reci ne dau bătai de cap însă. Această activitate devine mai grea pentru că trebuie să te adaptezi noilor condiții.

De multe ori poate nu ai de ales și ajungi să aduci uscătorul în sufragerie, să îl pui în balconul pe care ești nevoit să îl închizi în cazul unor ploi sau să pui anumite piese vestimentare pe sursa de căldură.

Aceste variante îți pot pune casa în pericol de umezeală și mucegai. Specialiștii recomandă să alegi bine locația unde va fi pus suportul de haine. Nu trebuie să îl ții în camera în care petreci cel mai mult timp (dormitorul) pentru a nu crește umiditatea.

Ce alte opțiuni mai ai?

Ia în considerare să le usuci lângă o fereastră deschisă. De asemenea, un ventilator te poate ajuta în acest sens. Un alt sfat este să nu pui hainele în straturi.

Aranjarea pieselor vestimentare este și ea importantă Stratificarea lor împiedică aerul să circule bine, iar ele se vor usca mult mai greu, timp în care se poate prinde mucegaiul.

E nevoie să lași aproximativ un centimetru între ele, iar articolele delicate să le atârni pe umerașe înainte să le așezi pe suportul special. Pasul important în această activitate este să aerisești casa.

Dacă nu poți să le usuci altfel, este important să aerisești locuința timp de 15 minute pentru a permite aerului proaspăt să circule.

Dacă nu ai multe haine umede, poți să le calci pentru a le putea purta imediat. Un truc util este să pui deasupra mesei de călcat un prosop curat și să adaugi un altul peste țesătura hainelor.  Vei putea să le protejezi în plus prin acest mod.