Cum să topești untul din frigider în doar 5 minute. Nu ai nevoie de cuptor cu microunde

Cum să topești untul din frigider în doar 5 minute. Nu ai nevoie de cuptor cu microunde
Cum poți să topești unt fără să te folosești de cuptorul cu microunde?

Gospodinele folosesc des unt în special atunci când prepară dulciuri sau aluat pentru tarte sărate. În cele mai multe rețete specialiștii recomandă ca acesta să fie topit pentru a se omogeniza mai bine cu celelalte ingrediente precum: zahăr, făină, coajă de portocale/lămâie sau esențe pentru arome superbe. Cum poți să topești rapid untul fără să te folosești de cuptorul cu microunde? Nu mai este nevoie și de acest aparat care consumă mult curent. Poți să economisești în felul acesta.

Truc pentru gospodine: cum să topești untul fără cuptorul cu microunde?

În majoritatea rețetelor specialiștii scriu să lași untul să devină moale înainte să pregătești celelalte ingrediente. Acesta trebuie să se omogenizeze bine cu zahărul, făina, coaja de citrice sau alte esențe.

În cazul în care ai uitat de el la rece și ai ajuns la pasul în care trebuie să îl pui peste cele menționate mai sus, poți să îți continui rețeta și să îl ai topit în doar cinci minute fără să apelezi la cuptorul cu microunde. În felul acesta poți să și economisești dacă nu te folosești de aparatul care se află cu siguranță în toate casele.

De asemenea, sigur ai întâmpinat și tu situația în care te pui la masă să servești unt cu dulceața de casă din cămară, dar grăsimea fiind atât de tare nu se prea lasă modelată pe pâine. Nu trebuie să îți faci probleme! Ai mai jos câteva soluții rapide.

Cum trebuie să procedezi cu untul rece?

1. Taie untul cubulețe: scoate pachetul de unt din frigider și taie-l cubulețe. Pune-le pe un platou întins într-un singur strat și lasă-le acolo preț de cinci minute. O să observi imediat cum el se topește datorită contactului cu temperatura camerei. Dacă lași bucata întreagă este posibil să rămână în continuare tare, mai ales în mijloc.

2. Rade untul: în majoritatea rețetelor este indicat să razi untul pe răzătoarea mică pentru că astfel căldura va fi preluată mai rapid în timpul acțiunii și untul se va înmuia în doar câteva minute. Gospodinele procedează în felul acesta în special când gătesc sărățele de casă. Cei mai mulți bucătari știu că acesta este secretul.

Este indicat să alegi o răzătoare din metal și să ții mâna pe unt așa cum faci când razi brânză. Avantajul în a doua metodă este că untul devine moale chiar mai repede decât în prima soluție menționată. Nu uita să razi doar o bucată de care ai nevoie, nu tot pachetul.