Cum să ţii căpuşele departe cu substanţe naturale. Trucul de care trebuie să ai habar, scapi de o mare grijă
Este perioada în care apar căpușele și trebuie să ne ferim cu orice preț de ele. Sunt creaturi mici care se hrănesc cu sânge și variază în mărime. Dacă nu putem controla răspândirea lor, este bine să știm cum putem scăpa de ele.
Cum poți scăpa de căpușe folosind substanțe naturale
Căpușele infectate răspândesc bacterii, viruși și paraziți care pot provoca boli grave și ne pot pune sănătate în pericol atât nouă, cât și animalelor de companie. Prin urmare, este esențial să scăpam de aceste creaturi.
Sezonul căpușelor durează, de regulă, din martie până în octombrie. Căpușele sunt foarte active cel mai mult atunci când vremea este umedă și temperaturile sunt ridicate. Una dintre cele mai întâlnite boli răspândite de căpușe este boala Lyme.
Este extrem de important să vă protejați de căpușe atunci când ieșiți afară, mai ales când vă relaxați pe iarba verde. În rândurile următoare vă vom prezenta un amestec care poate fi preparat cu ușurință acasă și care va ține căpușele la distanță de dumneavoastră.
Citește și: Cum scoți o căpușă din piele dacă te-a mușcat. Ce greșeală trebuie să eviți neapărat
Veți avea nevoie de alcool formic și apă, iar amestecul se prepară în raport de 1 la 1. Alcoolul formic se poate cumpăra de la orice farmacie. După ce ați amestecat alcoolul formic, puneți amestecul într-o sticlă cu pulverizator și aplicați pe haine și pantofi înainte de a ieși din casă. De asemenea, acest remediu îl puteți folosi și pentru animale.
Metode eficiente care te vor ajuta să scapi de căpușe
Puteți folosi substanțe chimice pentru a scăpa de căpușe, iar pentru cei care preferă o soluție naturală, există mai multe variante. Din această categorie face parte iarba de lămâie, cedru, mentă, eucalipt de lămâie și multe altele. Însă, este bine de luat în considerare faptul că substanțele naturale nu durează atât de mult ca și cele chimice, așa că va trebui să le aplicați mai frecvent.
Nematozii pot fi folosiți pentru a combate o serie de dăunători. Acești viermi microscopici vor consuma larvele de căpușe înainte de a ecloza, oprind răspândirea infestării. Desigur, trebuie să apelați la această variantă din timp.
De asemenea, cositul frecvent, încă de la începutul primăverii, va împiedica ascunderea lor în gazon. Totodată, căpușele se răspândesc prin urcarea pe o gazdă și pot ajunge în curți prin intermediul animalelor sălbatice. Prin urmare, este indicat să construiți garduri sau alte mijloace naturale de descurajare.