Cum să te bronzezi fără să te ardă soarele. Trucurile pe care toate domnișoarele le pun în aplicare
Cum să te bronzezi fără să te ardă soarele. Aceasta este întrebarea pe care și-o adresează în această perioadă estivală cele mai multe domnișoare care vor să se laude cu bronzul perfect prin prin diferite insule grecești. Ei bine, vedeți în rândurile de mai jos ce trebuie să faci pentru a te bronza, fără a-ți arde pielea.
Cum să te bronzezi fără să te ardă soarele
Suntem în plin sezon estival, iar domnițele caută să obțină un bronz care să le țină până la iarnă. Multe cred că dacă stau cât mai mult timp la soare, vor putea obține bronzul perfect, însă sfârșesc prin a ajunge la spital, cu arsuri de piele.
Mai mult, medicii spun că expunerea excesivă la soare poate cauza apariția unor afecțiuni de piele.
Așadar, este esențial să știm cum să ne bronzăm, fără efecte neplăcute. UVA este tipul de lumină care duce la bronz.
Acestea ajung în straturile inferioare ale epidermei, determinând pielea să producă un pigment maro numit melanină. Melanina este produsă de celule numite melanocite.
Melanina este efortul pielii de a bloca daunele cauzate de razele UVA. Cu cât te expui mai mult la soare, cu atât corpul produce mai multă melanină.
Protecția solară, esențială
Razele UVB provoacă arsuri solare. Ele ard doar straturile superioare ale epidermei. Fiecare persoană este unică când vine vorba de cât de mult se va bronza.
Unii oameni se vor arde aproape imediat, iar alții se vor arde rar. Acest lucru se datorează în mare parte melaninei, pigmentul responsabil pentru bronzare care se găsește în păr, piele și chiar în ochi.
Persoanele cu pielea mai închisă au mai multă melanină și tind să se bronzeze cu o culoare mai intensă. Tocmai de aceea, persoanele cu tenul închis la culoare nu se ard la soare la fel de ușor ca cele cu piele deschisă.
Dar fără protecție solară sau altă protecție, oricine este vulnerabil la razele dăunătoare ale soarelui.
Așadar, cum să te bronzezi la plajă fără să te arzi? Ei bine, un lucru important de știut atunci când ne dorim să fim foarte bronzați este că melanina – cea care produce bronzul – este creată în mod natural de organism pentru a proteja straturile profunde ale pielii de deteriorare.
Deci rețineți că, chiar dacă nu vă ardeți, soarele tot vă dăunează pielii atunci când vă bronzați. Iată sfaturiole specialiștilor:
- Utilizați protecție solară cu un SPF de 30.
- Purtați întotdeauna o protecție solară cu protecție UV cu spectru larg de cel puțin 30 SPF.
- Nu utilizați niciodată un ulei de bronzare care nu conține protecție solară.
- Asigurați-vă că aplicați protecție solară în decurs de 20 de minute de când sunteți afară.
- Un SPF de 30 este suficient de puternic pentru a bloca razele UVA și UVB, dar nu atât de puternic încât să nu te bronzezi.
- Acoperiți-vă corpul cu o cantitate generoasă de protecție solară.
- Schimbați frecvent pozițiile. Acest lucru vă va ajuta să evitați arderea unei părți a corpului.
- Mănâncă alimente care conțin beta caroten. Alimente precum morcovii, cartofii dulci și kale te pot ajuta să te bronzezi fără să te arzi.
- Utilizați și uleiuri cu SPF natural. Acestea nu ar trebui să înlocuiască protecția solară normală, însă este bine de știut că anumite uleiuri precum avocado, nucă de cocos, zmeură și morcov pot fi folosite pentru o doză suplimentară de hidratare și protecție SPF.
- Nu stați afară mai mult decât capacitatea pielii de a crea melanină. Toată lumea are un punct de limitare a melaninei, care este de obicei de 2 până la 3 ore. Cu alte cuvinte, acesta este maximul de bronz pe care îl poți obține într-o zi.
Vezi și: Câți bani costă să te relaxezi o zi pe cea mai scumpă plajă din Thassos: “E tot un fel de Mamaia”