Cum să tai patrjunjelul şi mărarul ca să nu se mai lipească de cuţit. E trucul bucătarilor mari

Cum să tai patrjunjelul şi mărarul ca să nu se mai lipească de cuţit. E trucul bucătarilor mari
Cum să tai verdeața fără să îți rămână pe cuțit?

Multe gospodine întâmpină o problemă când se ocupă de ultimul pas dintr-o rețetă. Verdeața pusă la final într-un preparat oferă o prospețime în plus, motiv pentru care trebuie să fie tăiat cu grijă abia după ce mâncarea ajunge în farfurie. Majoritatea bucătăreselor încearcă să găsească din ce în ce mai multe trucuri folositoare de la bucătarii profesioniști care să le facă viața mai ușoară. Iată cum trebuie să tai, de fapt, verdeața? În modul acesta nu o să se mai lipească de cuțit. Toți chefii știu acest detaliu și îl folosesc în restaurante.

Cum să tai pătrunjelul și mărarul: nu o să se mai lipească de cuțit

Ierburile aromatice și condimentele măcinate sau boabe sunt foarte importante în bucătărie. Acestea sunt utilizate extrem de mult în special în anumite zone din lume. Chiar dacă pregătești o salată ori o tartă poți să scoți rețetele simple în evidență cu câteva detalii.

Majoritatea românilor adoră să presare în special verdețuri peste tocăniță, mâncare de cartofi, ciorbă, supă sau anumite feluri de tartine cu somon și brânză slabă.

Ierburile dau o prospețime deosebită și reușesc să salveze și cel mai ușor prânz. Un specialist a împărtășit câteva trucuri practice pentru toate gospodinele.

Mai exact, astăzi este vorba despre modalitatea cea mai ușoară și rapidă de a tăia pătrunjelul sau mărarul fără ca acestea să se lipească de cuțit sau de tocător.

1. Scoate plantele aromatice.
2. Pune sare pe ierburile dorite.
3. Toarnă peste ele câteva picături de ulei de măsline.
4. Taie fără grijă pătrunjelul sau mărarul.

Cum să păstrezi ierburile proaspete mai mult timp?

Mărarul, leușteanul și pătrunjelul sunt câteva din ierburile care aduc aminte de mâncărurile copilăriei noastre. Acestea oferă preparatelor un gust ca la mama acasă. Cu toate astea, ele sunt delicate și se ofilesc ușor. Cu siguranță orice gospodină s-a trezit măcar o dată cu câteva legături de ierburi aromatice deja uscate în frigider.

Acest lucru nu este tocmai plăcut când mâncarea este pe foc, iar oaspeții ori familia așteaptă deja la masă. Experții recomandă să ai grijă de ele din timp pentru a evita această situație. Mai exact, învelește leușteanul, pătrunjelul sau mărarul în foaie de copt.

Legăturile tale vor rămâne proaspete cel puțin patru sau cinci zile pentru că nu vor lua contact cu mediul umed din frigiderul tău. Ai grijă să le depozitezi în lada frigorifică a aparatului electrocasnic, dar fără să le rupi sau speli codițele.