Cum să scapi de mirosul de usturoi. Nu vei mai proceda altfel după ce afli acest secret

de: Ionuț Vieru
25 04. 2022

Usturoiul este unul dintre ingredientele care dau un gust minunat mâncărurilor. Este sănătos, însă mirosul este unul foarte puternic și de cele mai multe ori persistă. Află cum poți scăpa cu ușurință de mirosul de usturoi.

Sfaturi pentru a scăpa de mirosul de usturoi

Usturoiul este nelipsit din orice bucătărie, iar compușii speciali din sulf din usturoi au un efect pozitiv asupra sănătății noastre. Cu toate acestea, mirosul lui puternic poate fi deranjant pentru unii oameni. Din fericire, există anumite trucuri care te vor ajuta în această bătălie.

  • Folosește sare pentru a scăpa de mirosul neplăcut

După ce tai usturoiul, freacă puțină sare între palme, astfel încât să elimini bacteriile care sunt responsabile pentru mirosul puternic al usturoiului. De asemenea, se poate amesteca uleiul de măsline cu sare, iar amestecul se lasă să acționeze timp de câteva minute.

  • Sodiu

La fel ca și sarea, sodiul este aliatul tău atunci când vrei să scapi de mirosul puternic de usturoi. Freacă foarte bine bicarbonatul de sodiu între mâini, apoi spală-l la fel de bine cu apă.

  • Oțetul

O combinație între apă caldă și oțet face ca mirosul de usturoi să dispară la fel de repede. Desigur, pentru unii oameni nu este plăcut nici mirosul de oțet, așa că poți reveni la sodiu sau la sare. Dacă nu ai probleme cu mirosul de oțet, poți încerca și această metodă.

  • Zațul de cafea

Poate că nu te-ai gândit niciodată că zațul de cafea te poate scăpa de mirosul neplăcut de usturoi. Freacă zațul pe mâinile umede și apoi spală-le foarte bine. De asemenea, ajută și săpunul pentru cafea.

Cum să scapi respirația urât mirositoare din cauza usturoiului

Dacă urăști să-ți miroase mâinile a usturoi și te deranjează, după ce ai mâncat usturoi vor fi deranjați cei din jurul tău, sau cei care sunt prea apropiați de tine. Din păcate, o simplă clătire a gurii cu apă nu va rezolva această problemă

  • Mestecă diferite ierburi

Menta, salvie sau pătrunjel. Acestea sunt ierburile pe care ar trebui să le mesteci timp de câteva minute dacă vrei să scapi de mirosul de usturoi.

  • Boabe de cafea

Zațul de cafea te ajută să nu-ți mai miroase mâinile a usturoi, iar boabele de cafea te ajută cu respirația urât mirositoare în urma consumului de usturoi.

  • Produsele lactate

Un pahar de lapte sau un iaurt, produsele lactate în general, vor împiedica mirosul de usturoi. Înainte de a le înghiți, ține laptele puțin în gură, doar câteva secunde. Pentru persoanele care sunt intolerante la lactoză, boabele de cafea sau ierburile ar fi o variantă mai bună.