Cum să pui vinete la borcan în sos de roşii. Aşa rezistă toată iarna, secretul gospodinelor de la ţară
Un mod diferit de a le savura, fie că le preferi de sine stătătoare sau adăugate în diferite preparate. Află, din rândurile de mai jos, cum poți să pui vinete la borcan în sos de roșii. Dacă urmezi câteva sfaturi simple, vei vedea că o să reziste toată iarna. Este secretul celor mai iscusite gospodine.
Cum poți să pui vinete la borcan în sos de roşii
Vara este, fără doar și poate, sezonul vinetelor, le găsim pe tarabele piețelor și rafturile magazinelor din toate colțurile țării.
Sunt ingredientul vedetă al acestei perioade, cei mai mulți români le pun la copt, le curăță de coajă și apoi fac din ele celebra salată de vinete.
În general, gospodinele le pun un pungi și le păstrează în congelator, putând astfel să le folosească chiar și în lunile de iarnă. Există însă un alt mod de a te bucura de ele.
Va dura mai puțin de oră să pui câteva vinete la borcan în sos de roșii. Păstrate în acest mod, vor rezista câteva luni bune. Le vei putea consuma apoi simple, în loc de salată, sau incluse în diferite rețete.
O să ai nevoie de următoarele ingrediente:
- trei kilograme de vinete
- 900 mililitri suc de roșii
- o ceapă
- cinci căței mari de usturoi
- doi sau trei ardei capia copți
- un ardei iute de culoare roșie
- o linguriță de busuioc uscat
- o linguriță de oregano uscat
- o lingură de sare
- o jumătate de linguriță cu boabe de piper
- 350-400 mililitri ulei de floarea soarelui.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în salata de vinete, ca să o poți mânca la dietă. Secretul nutriționistului Mihaela Bilic. Așa va ieși delicioasă
Mod de preparare
Se spală vinetele cu simț de răspundere, se șterg bine și se taie în felii cu o grosime de un centimetru. Apoi, într-un bol suficient de mare, se pun o lingură de sare și doi litri de apă și se amestecă până se dizolvă sarea.
Se adaugă în vas feliile de vinete și se lasă în jur o jumătate de oră, etapă în care se elimină gustul amar al acestor legume. Se scurg folosind o sită și se tamponează cu prosoape de hârtie.
Separat, se lasă pe foc o tigaie cu ulei în care se pun trei căței de usturoi zdorbiți, busuioc și oregano. După ce se încinge uleiul, se amestecă ingredientele timp de două minute. Se scoate usturoiul și se adaugă vinetele, în serii.
După ce sunt prăjite, se transferă într-o sită pentru a se scurge. Poți folosi sos de roșii conservat, pe care să îl îmbunătățești cu ierburile aromatice preferate.
Pregătește borcanele pe care le speli și le sterilizezi. Apoi așezi în ele mei întâi rondelele de vinete, scurse. Nu le presa foarte mult. Adaugă și sos de roșii până când se umplu borcanele.
Închide-le ermetic cu capacele din dotare și acoperă-le cu o pătură groasă. Le lași acolo până când se răcesc definitiv, apoi le etichetezi și le treci în cămară – potrivit hellotaste.ro.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în salata de vinete chiar la final pentru un gust deosebit. Aşa fac cele mai iscusite gospodine