Cum să prepari cheese knots. Secretul bucătarilor pentru un aluat perfect
Cheese knots sunt delicioase! Preparatul este cu siguranță pe gustul tuturor și ai nevoie de puține ingrediente deloc costisitoare pentru a-l face. Care este secretul pentru un aluat perfect?
Rețetă pentru cheese knots
Dacă nu știi cum să le mai potolești foamea micuților între mese, cheese knots ar trebui să îți sară în ajutor. Desigur că sunt bune de consumat și ca aperitiv sau ca masă de prânz alături de alte preparate. Americanii le numesc cheese knots, iar în România se găsesc în mai multe zone sub forme diverse, dar au la bază același aluat și multe umpluturi.
Cele mai bune sunt sărate, deși poți să le gătești și dulci. Aroma deosebită vine categoric de la brânza sărată și compoziția de usturoi cu verdețuri cu care trebuie să le ungi cât încâ sunt calde.
Este util să știi să prepari un aluat, iar secretul e răbdarea cu care îl lași la dospit. Mulți dintre bucătarii de duminică știu că o coptură bună are nevoie de timp, iar când vine vorba de umplutură contează clar calitatea ingredientelor.
Pregătește aluatul cu drojdie proaspătă, iar după ce a crescut și ai format nodurile de cocă, mai lasă-le să crească încă 10-15 minute în tava pe care urmează să o dai la cuptor. Acestea sunt gata în doar 25-30 de minute la un foc mediu.
Ingrediente și mod de preparare
Ingrediente
- Pentru aluat:
1 kg faina
1 buc praf de copt
1 lingurita sare
7 gr drojdie
600 ml apa
40 gr zahar
2 linguri ulei
- Pentru umplutură:
450 gr branza feta
1 legătură pătrunjel
2 legaturi usturoi verde
5 roșii cherry
2 ciuperci
Mod de preparare: pune ingredientele uscate într-un bol și mixează bine totul până când se formează coca. Aceasta trebuie să fie omogenă și să aibă o textură puțin lipicioasă și elastică pe cât posibil. Lasă aluatul la dospit preț de cel puțin 30 de minute, timp în care poți să prepari umplutura.
Aici poți să te joci cu ingredientele și să nu le faci atât de simple doar cu cele menționate mai sus. Dacă vrei să încerci ceva nou, poți adăuga o compoziție cu carne tocată și condimente picante sau un piure de cartofi cu ceapă asezonat cu roșii uscate.
După ce întinzi foaia de aluat și pui compoziția pentru formarea nodurilor, tapetează tava de cuptor cu foaie specială și lasă-le să se odihnească acolo preț de 10-15 minute. Un detaliu ar fi să nu uiți să le dai cu un sos cu usturoi făcut mujdei, pătrunjel și unt topit peste cât încă sunt calde.