Cum să prăjești peștele fără să miroasă urât în bucătărie. Secretul gospodinelor talentate

de: Sabina Anastasia
17 08. 2023

Playtech Știri îți explică în articolul de astăzi cum să gătești pește prăjit fără să răspândești mirosul de mâncare în toate încăperile din locuința ta. Dacă vei pune în aplicare tehnicile prezentate în rândurile de mai jos, vei reuși să gătești un preparat excepțional. Iată care sunt secretele!

Cum să gătești pește ca la carte

Una dintre principalele reguli culinare este să nu te lași păcălită de simplitatea unei rețete gustoase, fie ea și de pește prăjit. Poate fi gătit perfect în interior, având la exterior o crustă frumoasă, aurie, ca în cărțile de bucate. Codul, bibanul, păstrăvul – indiferent ce alegi, este o opțiune excelentă.

Poți găti pește prăjit în doar 30 de minute. Vei avea astfel o masă perfectă pentru familia ta, mai ales dacă vrei să o servești în timpul săptămânii sau în weekend, la prânz, și nu dispui de foarte mult timp liber. Alături de un sos sau o salată, poate deveni un meniu excepțional.

Două detalii de care trebuie să ții cont când gătești pește prăjit, pentru a avea parte de un rezultat perfect, au de-a face cu uleiul și temperatura. Folosește un ulei cu un punct de afumare ridicat, cum ar fi cel de porumb. Evită uleiul de măsline, fiindcă preparatul va arde până va atinge temperatura pentru prăjire.

Nu uita, de asemenea, să treci peștele printr-un înveliș de făină, fiindcă acesta va oferi mâncării o textură crocantă delicioasă. În plus, făina va proteja peștele de absorbirea a prea mult ulei. Procedând astfel, preparatul nu va fi prea gras. Însă nu asupra acestor lucruri ne vom opri în articolul de astăzi.

Scapă de mirosul urât din locuință

Multe gospodine se plâng de faptul că atunci când gătesc pește, toată locuința este plină de miros urât. Există câteva tehnici care, dacă le aplici, te vor scăpa de aroma de pește din casă. Nici măcar în bucătărie, mirosul nu va persista la fel de mult.

Când pui peștele la prăjit, folosește hârtie de copt. Pune uleiul în tigaie la încins, apoi deasupra sa pune hârtie de copt. Așază peștele deasupra ei și acoperă-l ulterior cu aceeași foaie. Lasă-l să se gătească astfel. Îl poți perfora cu o scobitoare pentru a verifica dacă s-a gătit.

O altă metodă pe care o poți pune în aplicare presupune folosirea cartofilor. În tigaia în care prăjești peștele adaugă câteva rondele de cartofi cruzi. Aceștia vor absorbi aroma neplăcută de pește, iar bucătăria și locuința ta nu vor prelua mirosul mâncării.

Gospodinele experimentate în bucătărie folosesc uneori, în loc de morcov, și măr. Pur și simplu pune câteva felii de măr în tigaia în care gătești preparatul. Sau, dacă îți este mai comod, stoace măr în uleiul încins de la pește. Nu se va simți deloc mirosul.