Cum să prăjești oul fără ulei, cu sita în apă fiartă. Trucul merită încercat
Îți place să mănânci ou prăjit, dar te ferești de ulei? Playtech Știri îți explică cum poți prepara acest aliment cu ajutorul sitei sau strecurătoarei în apă fiartă. Ai nevoie doar de o tigaie adâncă, apă, oul propriu-zis și condimente (în funcție de preferințele culinare).
Rețetă simplă pentru iubitorii de ouă care se feresc să consume uleiuri
Oul prăjit este o idee bună pentru micul dejun. Poate fi consumat în forma propriu-zisă sau alături de alte preparate, cum ar fi orezul, salata, sandvișurile și altele. Îți poți transforma prima masă a zilei în una tentantă și totodată satisfăcătoare, dacă știi cum să procedezi când gătești alimentul.
Dacă singurul lucru care te împiedică să mănânci ou la micul dejun este uleiul de floarea-soarelui sau de măsline folosit la prăjirea acestuia, îți prezentăm o rețetă potrivită. Ai nevoie doar de o tigaie adâncă, apă fiartă și o sită pentru susținerea oului. Alimentul va fi perfect prăjit, fără să prezinte urme de ulei.
Citește și: A fiert ouă în apă minerală și rezultatul a uimit-o. Ce vei observa după doar câteva minute, trucul e genial
Cum să gătești ou prăjit în apă fiartă
În materialul de astăzi îți explicăm cum poți să faci un ou prăjit delicios și hrănitor în doar patru minute. Ai nevoie de o tigaie antiaderentă cu părțile rotunjite și mai adâncă decât cele clasice, pentru a putea pune o cantitate utilă de apă în ea. Încălzește apa până dă în clocot.
Apoi, sparge un ou într-o sită sau strecurătoare nu mare, ci potrivită ca mărime. Coboară sita în apa clocotind atât cât partea inferioară a oului să se afle în apă. După ce oul s-a prăjit, scoate sita sau strecurătoarea din apă. Mută oul din sită, cu ajutorul unei spatule, în farfurie.
În ceea ce privește condimentele, poți opta pentru a le folosi în timpul prăjirii sau ulterior. Îți recomandăm ca, pentru cele mai bune rezultate, să asezonezi oul prăjit cu puțină sare și piper negru proaspăt măcinat după ce l-ai transferat în farfurie.
Citește și: Secretul celor mai gustoase ouă ochiuri. Rețeta banală care îți va ieși perfect de fiecare dată
Beneficii ale consumului de ouă, mai ales dimineața
Oul este printre puținele alimentele care ar trebui clasificat drept super-aliment, spun nutriționiștii. Este bogat în nutrienți, dintre care unii sunt găsiți destul de rar în alimentația modernă. Oul prezintă niveluri crescute de colesterol bun, asociat de specialiști cu un risc scăzut de dezvoltare a unor boli.
Antioxidanții luteină și zeaxantină, care pot fi luați din ou, sunt foarte importanți pentru sănătatea ochilor și pot ajuta la prevenirea degenerescenței maculare și a cataractei. Alimentul este foarte sățios și poate reduce aportul de calorii în cursul unei zile, dacă este consumat mai ales dimineața.