Cum să prăjești chiftelele fără să sară ulei din tigaie. Trucul banal care te scapă de mizerie 

de: Anca Lupescu
12 04. 2024

Acest truc de pe Tik Tok a revoluționat viața tuturor celor care erau sătui să facă mizerie atunci când prăjeau chiftele. Nu numai că vei obține chiftele perfect formate, dar vei avea și foarte puțin de curățat. Un utilizator te învață cum să prăjești chiftelele fără să sară ulei din tigaie. Aragazul tău va fi curat, iar la final ai un preparat delicios. Ce poți să vrei mai mult?

Cum să ai chiftele perfecte mereu

Pentru început, formează compoziția de chiftele. O poți face după bunul plac, cu carne de pui, de vită sau amestec de vită cu porc. Indiferent de carnea pe care o alegi, rețeta este aceeași.

Pune o felie sau două de pâine înmuiată în apă, un cartof alb ras și scurs bine, condimente precum sare, piper, boia dulce, cimbru și mărar.

Adaugă în compoziție un ou sau mai multe dacă folosești o cantitate mai mare de carne.

Apoi, adaugă usturoi zdrobit și pătrunjel proaspăt tocat, amestecă bine până ce compoziția este omogenă. Acum, ca să formezi chifteluțe perfecte, folosește o lingură de înghețată de mărime medie.

În felul acesta, te asiguri că toate chiftelele ies egale și perfecte ca formă.

După ce le formezi, trece-le prin făină astfel încât prăjirea să fie uniformă și aluatul să stea legat. În plus, vor ieși și mai crocante. 

Cum să prăjești chiftelele fără să sară ulei din tigaie.

Tik Tok este o resursă infinită de trucuri care să îți ușușereze viața, iar acesta nu face excepție. În plus, îl poți pune în aplicare ori de câte ori ai ceva de prăjit, ca să nu faci mizerie, să nu trebuiască să speli tigaia și să lucrezi rapid.

Tot ce trebuie să faci este să iei o tigaie cu fundul adânc, să o pui pe foc, să iei o bucată de hârtie de copt și să o mototolești bine, apoi să o desfaci și să o pui în tigaie.

Așeaz-o bine pe margini și pe fund, apoi toarnă ulei. Lasă uleiul să se încingă și prăjește chifteluțele rând pe rând până le termini.

Scoate-le pe un șervețel absorbant și vei obține nu doar chifteluțe crocante, ci și o tigaie curată. În orice caz, vei scăpa de toată mizeria care se face atunci când prăjești ceva în baie de ulei.

La final, scoate hârtia de copt și arunc-o după ce ai pus uleiul în sticlă de reciclat. Tot ce îți mai rămâne de făcut este să clătești puțin tigaia și poți servi chifteluțele imediat.

Acest truc este perfect și pentru șnițele, cartofi prăjiți, ouă ochiuri și tot ce ai putea prăji cu riscul de a sări ulei pe toată suprafața bucătăriei. 

Iată cât de simplu este: