Cum să gătești chiftele fără să murdărești aragazul de ulei. Ce să adaugi în tigaie
Vrei să prepari cele mai bune chiftele, fără a murdări aragazul de uleiul în care le prăjești? Ai ajuns la locul potrivit! Playtech Știri îți dezvăluie unele secrete de care trebuie să ții cont pentru a găti eficient acest preparat și pentru a menține totodată, cât este posibil, curățenia în bucătărie.
Secretele preparării celor mai bune chiftele
Pentru a prepara chiftele savuroase, îți recomandăm să combini toate ingrediente, apoi să adaugi și carnea tocată. Chiftelele sunt făcute, de obicei, dintr-un anumit tip de pâine, un lichid și condimente. Amestecă-le pe acestea până la omogezinare, apoi adaugă carnea.
Important! Încearcă să nu amesteci sau să manipulezi carnea în mod exagerat. Omogenizeaz-o cu restul ingredientelor atât cât e nevoie, pentru a nu deveni dură în momentul prăjirii.
De ce să adaugi carnea abia la final în compoziție
Legume precum ceapa sau morcovii dați pe răzătoare trebuie gătite separat, înainte de a adăuga carnea tocată în compoziție. Timpul de gătire a chiftelelor nu este suficient pentru a face legumele folosite în preparat să frăgezească. Astfel, la final, biluțele de carne vor fi neplăcute de mâncat.
Poți prepara chiftele din carne de vită, porc, pui, curcan sau chiar cârnați. Îți recomandăm să combini diverse tipuri de carne tocată pentru a obține un preparat cu aromă interesantă. Ține cont însă de temperatura internă a preparatelor, din motive de siguranță alimentară.
Așa trebuie să procedezi pentru a găti carnea uniform
Când pregătești chifteluțele din carne, folosește o linguriță mică de înghețată pentru a le da formă. În plus, toate vor avea aceeași dimensiune, aspect care va reprezenta un plus din punct de vedere estetic. Totodată, biluțele se vor găti uniform.
Udă-ți mâinile cu apă rece când modelezi chifteluțe, pentru a preveni lipirea compoziției de mâini. Și nu uita să te speli bine pe mâini înainte, dar și după ce manipulezi carnea crudă. Spală cu săpun mai ales spațiile de sub unghii, pentru a evita neplăcerile.
Cum gătești chiftele fără să murdărești aragazul
Chiftelele se rumenesc sau se prăjesc într-o tigaie, de obicei, cu ulei de floarea-soarelui fierbinte. Multe gospodine murdăresc aragazul când fac acest lucru. Pentru a evita să ai stropi de ulei pe suprafața de gătit, pune în tigaie o hârtie de copt. Pe ea toarnă ulei cât este necesar și prăjește carnea în mod normal.
Dacă preferi să consumi chiftele în sos, poți apela la o altă metodă. Toarnă vin roșu în uleiul în care prăjești carnea, adaugă usturoi și câteva șalote. La final, tigaia va fi curată, iar sosul savuros.