20 sept. 2022 | 21:19

Cum să fierbi laptele fără să dea în foc. Trucul care te scapă definitiv de această problemă

Utile
Cum să fierbi laptele fără să dea în foc. Trucul care te scapă definitiv de această problemă
Acesta este trucul care te scapă definitiv de această problemă

Majoritatea gospodinelor au o mare problemă. Toate se confruntă destul de des cu problema laptelui care dă în fiert. Dar, nu vă impacientați. Cu ajutorul sfaturilor date, vă puteți salva cu ușurință de dezastrul laptelui fiert. În cele ce urmează flați cum să fierbi laptele fără să dea în foc. Acesta este trucul care te scapă definitiv de această problemă.

Află cum să fierbi laptele fără să dea în foc

Oricât de atent ai supraveghea laptele în timp ce fierbe, doar o secundă de distragere a atenției îl poate face să fiarbă peste tot pe aragaz. Ceea ce urmează este o mare mizerie. Efectul este că devine foarte greu de curățat. Laptele care se varsă se infiltrează prin aragaz și se împrăștie pe toată placa de bucătărie.

Acesta este trucul care te scapă definitiv de această problemă

Pentru a preveni un astfel de scenariu, urmează sfaturile de mai jos, și află cum să fierbi laptele fără să dea în foc. Acesta este trucul care te scapă definitiv de această problemă. Este cel mai popular mod de a evita arderea și lipirea laptelui la fierbere:

  • Luați o oală mică din oțel inoxidabil de calitate alimentară.
  • Folosind un șervețel ușor acoperit cu ulei de gătit sau unt, ungeți interiorul oalei sau al cratiței.
  • Adăugați un strop de apă (ar trebui să rămână aproximativ 1 lingură de apă rece în oală, deoarece acesta este stratul de protecție împotriva arderii).
  • Turnați laptele în oală și aduceți-l la fierbere la foc mic.
  • Odată ce laptele începe să fiarbă, scoateți-l de pe foc – și iată, nu mai aveți de frecat mizeria!
  • Acum puteți curăța oala doar clătinând-o sub jet de apă.

Acesta ar fi putut fi cel mai bun mod în care poți evita ca laptele să mai dea în fiert. Este destul de ușor ca laptele să se lipească de fundul cratiței atunci când îl fierbeți. Se formează un strat lipicios de lapte ars și este dificil de curățat. Iată câteva modalități foarte eficiente și un pic mai puțin eficiente de a fierbe laptele fără să se ardă sau să se lipească.

Folosește o oală de teflon

Pentru cei mai mulți oameni, motivul principal pentru care aleg Teflonul este comoditatea. Totuși, ei nu știu prea multe despre daunele implicate. Acest lucru se datorează faptului că, pentru a face ca oalele din teflon să fie antiaderente, acestea sunt acoperite cu generozitate cu ceva numit PTFE, sau, dacă vă simțiți înclinați spre chimie astăzi, politetrafluoroetilenă.

Acest polimer din plastic eliberează vapori toxici atunci când este încălzit, provocând simptome precum dureri de cap, senzație de apăsare în piept și altele. Simptomele apar de obicei la câteva ore după expunere. Aa că nu este atât de ușor să faci legătura între ele.

Folosește recipiente acoperite cu granit

Pe măsură ce din ce în ce mai mulți consumatori descoperă pericolele Teflonului, există un interes ridicat pentru alternativele antiaderente, cum ar fi acoperirea cu granit. Și poate fi sigur, dar numai dacă este complet intact, ceea ce nu este cea mai realistă așteptare pentru ceva foarte folosit zilnic.

De îndată ce obiectul acoperit cu piatră începe să se ciobească, aruncați-l imediat și nu lăsați substanțele toxice să se strecoare la propriu prin fisuri.

Aluminiu ar putea fi soluția

La prețuri accesibile, ușoare și răspândite, nu este o surpriză faptul că ustensilele de gătit din aluminiu sunt nebunește de populare, mai ales în rândul gospodinelor frugale. Cu toate acestea, costul următoarei facturi la spital ar putea foarte bine să compenseze economiile temporare.

Oala de ceramică

Arată bine și pare sigură, la urma urmei, poate ați văzut declarații care susțin că ceramica este 100% sigură pentru gătit! Din nefericire, stratul ceramic se uzează, dezvăluind chestiile urâte de dedesubt.

Cel mai rău este că învelișul ceramic moale este foarte moale, așa că deteriorarea lui nu necesită niciun efort, ci doar câteva luni de utilizare constantă și delicată.

Așchiile de acoperire conțin adesea plumb și cadmiu, iar ambele pot provoca otrăviri grave în cazuri extreme. În caz contrar, puteți suferi consecințe precum disconfort gastrointestinal, vărsături, infertilitate și multe altele.

Concluzie

Indiferent ce ai folosi, după cum se vede, există anumite riscuri. Cel mai bine este să fiți atente atunci când fierbeți laptele, ca să nu mai dea în fiert. Baftă la bucătărie!

PlaySport
WOW! Mădălina Ghenea n-a mai apărut niciodată așa! Cum s-a lăsat pozată pe străzile din Veneția
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
Diana ȘOȘOACĂ, în ipostaze provocatoare! Imagini din tinerețe care au scăpat pe internet
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Nu e o glumă! Meghan Markle s-a apucat să vândă dulceață de căpșuni 😲
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Câți bani li s-a promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Capital.ro
Șeful Casei de Pensii a spus ADEVĂRUL. Cel mai important detaliu despre RECALCULAREA PENSIILOR
EVZ.ro
Iahnie de fasole de post. Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Agapia
Adevarul
Cum a fost aleasă Dobrogea ca loc de construcție al Centralei nucleare. Proiectul demarat de Nicolae Ceaușescu și inaugurat de Ion Iliescu VIDEO
BZI.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
Se pregătește ”nota de plată”! Ce riscă Ronald Araujo, după gesturile făcute la adresa lui Istvan Kovacs
Digisport.ro
Pepe a dezvăluit ce etnie are. Nici soția sa nu este româncă: „Mi s-a spus că sunt mai focos decât un român”
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Reguli noi pentru românii care obțin venituri din chirii. Cum se stabilește impozitul
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
Devine strict INTERZIS în România. Toți românii au nevoie de acord. Interdicția e clară
Capital.ro
Horoscop celest 2024. Mesajul de la îngerul tău păzitor pentru succes și împlinire personală
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Pensiile ÎNTÂRZIE în MAI. CÂND vin BANII de PAȘTE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro