Cum să fierbi laptele fără să dea în foc. Trucul care te scapă definitiv de această problemă

Cum să fierbi laptele fără să dea în foc. Trucul care te scapă definitiv de această problemă
Acesta este trucul care te scapă definitiv de această problemă

Majoritatea gospodinelor au o mare problemă. Toate se confruntă destul de des cu problema laptelui care dă în fiert. Dar, nu vă impacientați. Cu ajutorul sfaturilor date, vă puteți salva cu ușurință de dezastrul laptelui fiert. În cele ce urmează flați cum să fierbi laptele fără să dea în foc. Acesta este trucul care te scapă definitiv de această problemă.

Află cum să fierbi laptele fără să dea în foc

Oricât de atent ai supraveghea laptele în timp ce fierbe, doar o secundă de distragere a atenției îl poate face să fiarbă peste tot pe aragaz. Ceea ce urmează este o mare mizerie. Efectul este că devine foarte greu de curățat. Laptele care se varsă se infiltrează prin aragaz și se împrăștie pe toată placa de bucătărie.

Acesta este trucul care te scapă definitiv de această problemă

Pentru a preveni un astfel de scenariu, urmează sfaturile de mai jos, și află cum să fierbi laptele fără să dea în foc. Acesta este trucul care te scapă definitiv de această problemă. Este cel mai popular mod de a evita arderea și lipirea laptelui la fierbere:

  • Luați o oală mică din oțel inoxidabil de calitate alimentară.
  • Folosind un șervețel ușor acoperit cu ulei de gătit sau unt, ungeți interiorul oalei sau al cratiței.
  • Adăugați un strop de apă (ar trebui să rămână aproximativ 1 lingură de apă rece în oală, deoarece acesta este stratul de protecție împotriva arderii).
  • Turnați laptele în oală și aduceți-l la fierbere la foc mic.
  • Odată ce laptele începe să fiarbă, scoateți-l de pe foc – și iată, nu mai aveți de frecat mizeria!
  • Acum puteți curăța oala doar clătinând-o sub jet de apă.

Acesta ar fi putut fi cel mai bun mod în care poți evita ca laptele să mai dea în fiert. Este destul de ușor ca laptele să se lipească de fundul cratiței atunci când îl fierbeți. Se formează un strat lipicios de lapte ars și este dificil de curățat. Iată câteva modalități foarte eficiente și un pic mai puțin eficiente de a fierbe laptele fără să se ardă sau să se lipească.

Folosește o oală de teflon

Pentru cei mai mulți oameni, motivul principal pentru care aleg Teflonul este comoditatea. Totuși, ei nu știu prea multe despre daunele implicate. Acest lucru se datorează faptului că, pentru a face ca oalele din teflon să fie antiaderente, acestea sunt acoperite cu generozitate cu ceva numit PTFE, sau, dacă vă simțiți înclinați spre chimie astăzi, politetrafluoroetilenă.

Acest polimer din plastic eliberează vapori toxici atunci când este încălzit, provocând simptome precum dureri de cap, senzație de apăsare în piept și altele. Simptomele apar de obicei la câteva ore după expunere. Aa că nu este atât de ușor să faci legătura între ele.

Folosește recipiente acoperite cu granit

Pe măsură ce din ce în ce mai mulți consumatori descoperă pericolele Teflonului, există un interes ridicat pentru alternativele antiaderente, cum ar fi acoperirea cu granit. Și poate fi sigur, dar numai dacă este complet intact, ceea ce nu este cea mai realistă așteptare pentru ceva foarte folosit zilnic.

De îndată ce obiectul acoperit cu piatră începe să se ciobească, aruncați-l imediat și nu lăsați substanțele toxice să se strecoare la propriu prin fisuri.

Aluminiu ar putea fi soluția

La prețuri accesibile, ușoare și răspândite, nu este o surpriză faptul că ustensilele de gătit din aluminiu sunt nebunește de populare, mai ales în rândul gospodinelor frugale. Cu toate acestea, costul următoarei facturi la spital ar putea foarte bine să compenseze economiile temporare.

Oala de ceramică

Arată bine și pare sigură, la urma urmei, poate ați văzut declarații care susțin că ceramica este 100% sigură pentru gătit! Din nefericire, stratul ceramic se uzează, dezvăluind chestiile urâte de dedesubt.

Cel mai rău este că învelișul ceramic moale este foarte moale, așa că deteriorarea lui nu necesită niciun efort, ci doar câteva luni de utilizare constantă și delicată.

Așchiile de acoperire conțin adesea plumb și cadmiu, iar ambele pot provoca otrăviri grave în cazuri extreme. În caz contrar, puteți suferi consecințe precum disconfort gastrointestinal, vărsături, infertilitate și multe altele.

Concluzie

Indiferent ce ai folosi, după cum se vede, există anumite riscuri. Cel mai bine este să fiți atente atunci când fierbeți laptele, ca să nu mai dea în fiert. Baftă la bucătărie!