Cum să fierbi corect fasolea. Trei trucuri geniale care te scapă de gaze

de: Ana Chivu
16 09. 2022

Majoritatea românilor iubesc să consume fasole, dar nu toate gospodinele știu să o gătească. Deși pare ușor de făcut, trebuie puțină îndemânare pentru o astfel de rețetă. Bucătarii profesioniști vin cu sfaturi pentru o fasole făcută ca la carte. Trebuie neapărat să ai grijă la timpul de fierbere. Află și tu cât este ideal să stea pe foc și dacă trebuie să îi schimbi sau nu apa în timpul pregătirii! Poți să scapi rapid de gaze.

Truc pentru gospodine: cum să fierbi fasolea corect

Cu siguranță mulți oameni au renunțat să mai mănânce o ciorbă bună de fasole sau o mâncare de fasole scăzută din cauza gazelor care sunt incomode și rușinoase pentru mulți. Află că poți să scapi rapid de acest detaliu și să te bucuri în continuare de preparatul tău preferat.

Secretul este să o gătești ca la carte. Specialiștii au descoperit o serie de trucuri care te scapă de gaze după ce mănânci fasole. Ai mai jos câteva metode care te vor ajuta să fierbi fasolea exact cum trebuie.

Ce fac bucătarii profesioniști?

1. Bicarbonat de sodiu: adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu la rețeta cu fasole pentru a reduce gazele intestinale. Compusul alb folosit de cele mai multe ori în aluat ajută la descompunerea unor zaharuri care provoacă gazele și nu modifică deloc aroma preparatului.

Este nevoie de o lingură de bicarbonat de sodiu la 4 litri de apă. Acest ingredient pe care cu siguranță îl ai în casă se presară în apă în timpul fierberii. Lasă fasolea mai întâi la înmuiat, ulterior pune boabele la fiert. Scurge apa și clătește de mai multe ori boabele cu grijă.

2. Oala cu presiune: gătirea sa într-o oală sub presiune ajută la descompunerea rapidă a zaharurilor. Prin acest mod gazele intestinale sunt ținute la distanță. Înmoaie fasolea între patru și opt ore, scurge și clătește boabele de câteva ori.

Pune fasolea în vasul sub presiune și adaugă apă peste. Setează presiunea până la 15 kilograme și gătește preparatul preț de 10-12 minute.

3. Timp lung de înmuiere: aceasta este cea mai ușoară metodă și cea mai folosită. Pune boabele uscate într-un recipient și acoperă totul cu apă pentru a lăsa boabele să se înmoaie. Procesul durează între 8 și 12 ore, dar soluția elimină gazele. Specialiștii recomandă să clătești fasolea la fiecare trei ore.

Schimbarea frecventă a apei ajută ca amidonul în exces să fie eliminat. Fasolea trebuie mai apoi pregătită cu bulion de roșii, ceapă călită, usturoi, foi de dafin și cimbru uscat.