Cum să faci piure de cartofi pufos, exact ca în reviste. Singurul ingredient care face diferența

de: Rosu Ioana
07 12. 2023

De la restaurantele de lux până la bucătăria casnică, piureul cucerește inimile iubitorilor de mâncare din întreaga lume. Românii îl prefer deseori ca și garnitură, oferind o savoare deosebită cărnii sau altor preparate. În rândurile de mai jos, vei afla ce trebuie să adaugi pentru a avea pe masa un piure extrem de pufos și gustos.

Piureul, preparat preferat de mulți români

În funcție de perioada în care îl preparăm, piureul poate fi de post sau de dulce, în timp ce textura acestuia o poți alege în funcție de ingredientele adăugate suplimentar.

Din dorința de diversificare, românii au descoperit că piureul cremos și pufos este mai bun decât cel clasic, pe care obișnuiam să-l mâncăm la hoteluri când eram mici.

De aceea, astăzi îți vom oferi o rețetă de piureu care îți va încânta papilele gustative, adăugând câteva ingrediente surpriză pentru un plus de savoare. Astfel, veți știi să preparați o rețetă inedită de piureu cremos ce îmbină aromele clasice cu un ingredient surprinzător: brânza Gruyere. Iată cum poți pregăti acasă un piure cremos de cartofi cu o notă de rafinament și

Ingrediente:

• 6-8 cartofi

• Sare

• 1/2 cană de lapte

• 120 g de brânză Gruyere

• O mână de busuioc proaspăt

• O mână de pătrunjel proaspăt

• 2 căței de usturoi, pisați

• 1 lingură de unt sau ulei de măsline

• Piper

CITEȘTE ȘI: Nu mai pune lapte sau apă în piure. Ingredientul care îl face cremos mai ceva ca la restaurant

Secretul unui piure cremos. Mulți români nu îl știu

Brânza Gruyere, cunoscută pentru gustul său dulce, dar ușor sărat, adaugă o notă sofisticată piureului cremos tradițional de cartofi.
Secretul unui piure de cartofi pufos constă într-un pas simplu, dar esențial. După ce cartofii fierți sunt scurși, aceștia sunt reintroduși în oală și lăsați pe flacără minimă pentru a-i usca. Acest truc elimină excesul de apă, asigurând un rezultat final pufos și delicios.

Mod de preparare:

1. Curăță și taie cartofii în jumătăți, apoi pune-i într-un vas pe foc. Acoperă-i cu apă și lasă-i să fiarbă la flacără medie până când devin moi.

2. Scurge bine cartofii și mai lasă-i puțin pe foc pentru a elimina excesul de apă, folosind trucul menționat anterior.

3. Zdrobește cartofii cu un mixer, o furculiță sau alte ustensile din bucătărie. Un mixer este recomandat pentru rezultate mai fine.

4. Adaugă laptele în cantitatea necesară pentru a obține un piure pufos.

5. Rade brânza Gruyere și adaug-o în piure.

6. Adaugă untul și lasă-l să se topească.

7. Pune usturoiul, pătrunjelul și busuiocul într-un mixer și amestecă până obții o compoziție omogenă.

8. Piureul se transferă într-un vas uns cu unt și se lasă la cuptor pentru aproximativ un sfert de oră, aducând un plus de aromă.

CITEȘTE ȘI: Ce cartofi sunt buni pentru piure. Detaliul care îţi poate strica imediat preparatul, de asta nu iese cremos