Cum să faci ouă ochiuri în cuptorul cu microunde. Trucul de care nu aveai habar

de: Năstase Mirabela
01 10. 2023

Oul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume și, de asemenea, unul dintre cele mai hrănitoare. El conferă nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului. Există multe moduri de a pregăti ouăle și există și un truc pentru a le pregăti în cuptorul cu microunde. Sunt exact ca ouăle prăjite, dar sunt mult mai sănătoase pentru că nu este nevoie de ulei. Iată trucul de care nu aveai habar!

Cum să faci ouă ochiuri în cuptorul cu microunde

Pentru a prăji un ou în cuptorul cu microunde, ai nevoie de ingrediente ca:

  • un ou
  • un strop de ulei de măsline extravirgin
  • un recipient pentru microunde
  • o farfurie pentru microunde
  • sare

Modul de preparare este acesta:

Se începe prima dată prin a unge fundul recipientului cu puțin ulei de măsline extravirgin. Se sparge oul și se pune în recipient. Se condimentează apoi cu sare. Se acoperă cu farfuria, lăsând o fantă mică prin care poate trece aer pentru a preveni explozia gălbenușului de ou. Se pune în cuptorul cu microunde setat la 600W putere și va fi gata în scurt timp.

La ce trebuie să fii atent atunci când cumperi ouă

Oul este printre cele mai consumate alimente, dar și extrem de delicate. El oferă senzația de sațietate și conține proteine ce transmit creierului semnale care ne ajută să ne săturăm mai repede. Ouăle sunt deci ideale atunci cand ai o dietă în care îți numeri caloriile. În plus, ouăle sunt o alegere foarte bună pentru a avea o dietă sănătoasă și echilibrată. Ele sunt o bună sursă de proteine, dar conțin și vitamine și minerale. Pentru a fi sigur că vom cumpăra ouă de calitate, este bine să știm la ce să fim atenți.

Astfel, trebuie să cumpărăm ouă cu coji curate și intacte. Odată ajunși acasă, nu trebuie să le spălăm, nici măcar înainte de a le pune la frigider. Coaja este poroasă, astfel încât apa poate facilita pătrunderea germenilor în ou. Dacă sunt foarte murdare, le putem spăla, dar întotdeauna înainte de a le găti.

Chiar dacă sunt la temperatura camerei în supermarket, trebuie să păstrăm mereu ouăle la frigider și să le scoatem exact când urmează să le folosim. Trebuie să fim foarte atenți când le spargem pentru a nu le contamina.

Desigur, atunci când gătim alimente care conțin ouă, trebuie să ne asigurăm că o facem bine, deoarece căldura ucide bacteriile ca salmonella. Dacă ouăle au un miros ciudat, cel mai bine este să le arunci.