Cum să faci cartofi copți fără să pornești cuptorul. Durează doar 7 minute

Cum să faci cartofi copți fără să pornești cuptorul. Durează doar 7 minute
Cum se fac cartofi copți in doar 7 minute

Secretul marilor bucătari: cum să faci cartofi copți fără să pornești cuptorul. Mâncarea multor români sunt cartofii prăjiți, însă, din când în când, o parte dintre aceștia au poftă și de cartofi copți. Așadar, cum poți să faci cartofi copți în doar 7 minute, vedeți un pic mai jos.

Cum să faci cartofi copți în doar 7 minute. Nici nu trebuie să aprinzi cuptorul

Cartofi copți sunt recomandați și vara, în contextul în care tuberculii pot ajuta cu succes la combaterea căldurii și a epuizării, datorită sărurilor minerale în care aceștia sunt bogați.

Cu toate acestea, majoritatea rețetelor de cartofi copți necesită un timp de prepararea mai lung, astfel că mulți români își pun pofta în cui. Din fericire, există o modalitate prin care se pot face cartofi copți într-un timp de gătire de doar șapte minute. Timp în care casa va rămâne răcoroasă, iar consumul de gaze va fi zero.

Cuptorul cu microunde face cartofi copți foarte repede

Toate acestea sunt posibile cu ajutorul cuptorului cu microunde. De fapt, acest aparat electrocasnic versatil nu consumă nici foarte mult curent electric.

Dar să vedem în rândurile următoare cum se folosește cuptorul cu microunde atunci cînd avem poftă de cartofi copți.

Cartofi copți în doar 7 minute

Ingrediente:

-câte un cartof de persoană;
-ulei;
-sale și piper;
-unt,
-smântână sau brânză moale;
-ierburi aromatice după gust.

Mod de preparare

Se spală cartofii, frecându-i bine cu o periuță sau cu partea aspră a buretelui. Se usucă cu prosoape de hârtie, după care se înțeapă de câte trei-patru ori cu o furculiță.

Cartofii se asezonează cu un strop de ulei și se învelesc cu hârtie de copt. Apoi, se aranjează într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde și se gătesc 7 minute la puterea maximă a aparatului.

Verificați dacă cartofii s-au frăgezit cu ajutorul unei scobitori. Dacă scobitoarea nu pătrunde ușor în cartofi, mai lăsați-i încă 2-3 minute în cuptorul cu microunde, după care cartofii copți sunt gata.

Cum faci din cartofii copți un festin gastronomic

Foarte puțini români cunosc acest turc ingenios de copt al cartofilor. La final, înainte de a servi cartofii pe masă, nu uitați să-i asezonați cu sare, piper și ce alte condimente mai doriți.

După, tăiați fiecare cartof vertical și pregătiți un amestec de ierburi aromatice. Dacă aveți musafiri și vreți să impresionați, puteți adăuga  bucăți de unt, smântână sau brânză moale în interiorul cartofilor copți, apoi puteți asezona totul cu ierburi aromatice. Rețeta de cartofi va fi un adevărat răsfăț gastronomic.