Cum să elimini complet iuțeala usturoiului. Trucul simplu folosit de mii de gospodine

de: Anca Lupescu
10 04. 2021

Cu siguranță ți s-a întâmplat să faci un mujdei mult prea iute, pe care să nu îl poți mânca. Sau ai adăugat prea mult usturoi sau iuțeală în mâncare și nu știi cum să o repari.

Cum să elimini complet iuțeala usturoiului

Ar trebui să iei aminte la aceste trucuri care te scapă de greșeli. În primul rând, dacă ai pus prea mult usturoi sau ardei iute ori piper în mâncare, poți neutraliza acest gust cu mai multe ingrediente, rămâne doar să alegi ce crezi că se potrivește mai bine.

Primul truc este să adaugi acid. De exemplu, lămâi sau oțet pentru ciorbe, sau roșii tocate pentru un mujdei mult prea intens. Gustul va fi domolit și preparatul va fi mult mai aromat.

Legume. Folosește felii de morcov sau cartofi dacă ai pus prea multă iuțeală în mâncare. Poți folosi cartoful întreg dacă ți-a scăpat prea multă sare în mâncare. Amidonul din cartof preia sarea, dar și iuțeala din preparate.

Nuci și alune. Dacă adaugi unt de arahide sau nuci ori alune în preparate pe care le-ai condimentat cu prea mult usturoi sau sunt prea iuți, acest lucru va domoli gustul și îl va repara.

Zahăr. Deși nu se potrivește la toate preparatele, adăugarea zahărului în mâncărurile prea iuți ajută mult.

Poți folosi bulion, care conține și acid și zahăr pentru a domoli gustul picant sau iute din mâncăruri.

Lactate. Sunt cele mai bune pentru a repara mujdeiurile prea puternice. Adaugă smântână în mujdei pentru o textură cremoasă și un gust ideal. Poți pune și verdețuri.