Cum să economisești bani în vacanță. Sfaturile practice prin care să reduci din cheltuieli
Ne aflăm în plin sezon estival, iar mulți dintre noi aleg să își organizeze vacanța pe litoral. Aici, prețurile au explodat față de anul trecut, iar turiștii sunt tot mai nemulțumiți de cât ajung să cheltuie într-o excursie. Află cum poți economisi bani când mergi la mare, astfel încât să te încadrezi în bugetul stabilit.
Cum să cheltui mai puțin în vacanță
Prețurile parcă au luat-o razna pe litoral și românii aleg să plece peste hotare în vacanță. Totuși, mai sunt turiști care aleg să rămână în țară și să se bucure de plaja românească, însă se plâng tot mai tare de tarifele tot mai greu de suportat.
Pe plajele din România, prețurile au explodat mai ales în ceea ce privește șezlongul. Dacă nu vrei să stai pe prosop, trebuie să scoți din buzunar cel puțin 50 de lei pentru un singur șezlong. Pe unele plaje, acesta poate ajunge și la 100 de lei, motiv pentru care oamenii îl taie de pe listă.
„Dacă e destul de scump şezlongul, mai stăm şi pe prosop.
– Cum sunt preţurile la şezlong?
– Sunt destul de piperate, 50 de lei.
-De ce aţi ales să veniţi cu şezlongurile personale?
– Că e mult prea scump şi nu ne permitem.
– Aveţi loc pe sezlonguri?
– Avem, dar sunt scumpe. Cazarea scumpă, şezlongurile scumpe, mâncarea foarte scumpă”, a fost discuția dintre reporterul Observator și turiști.
Totuși, dacă nu vrei să risipești o avere în vacanță, trebuie să știi că există mai multe metode prin care să economisești bani. Astfel, începe printr-un loc pe prosop sau vino cu propriul șezlong, pe care îl vei folosi ani la rând.
Rezervă cazarea și biletele de călătorie cu câteva luni înainte pentru a profita de tarife mai mici, dacă ai în plan să pleci peste hotare. Explorează site-uri de călătorii și aplicații care oferă reduceri la pachete turistice, activități și restaurante.
Cum să faci economie în vacanță
Dacă poți fi flexibil cu datele de călătorie, alege perioadele în afara sezonului pentru a economisi bani la cazare și transport. Dacă ai cunoscuți în locul în care călătorești, întreabă dacă poți sta la ei pentru a economisi bani la cazare.
O altă soluție prin care poți economisi bani este să încerci restaurantele locale sau gătești în loc să mănânci la restaurante turistice scumpe.
Folosește mijloacele de transport în comun sau închiriază o bicicletă pentru a economisi bani pe transport. Explorează opțiunile gratuite sau cu tarife reduse pentru atracțiile turistice și muzee, pentru că orice leu este important.
În unele locuri, negocierile sunt obișnuite, așa că nu ezita să încerci să obții un preț mai bun. În plus, folosește aplicații și carduri de fidelitate. Aplicațiile de cashback și cardurile de fidelitate pot aduce economii substanțiale la cazare, transport și cumpărături