Cum să deschizi un borcan care are capacul înţepenit. Trucul care nu le strică, se rezolvă în câteva secunde
Tu știi cum poți să deschizi borcanele care au capacul înțepenit, fără să depui mult efort fizic? Există mai multe modalități la care poți să apelezi, toate presupunând folosirea acestuiași produs în bucătărie. Află în rândurile de mai jos ce tehnici trebuie să pui în aplicare pentru a-ți ușura munca.
Cum poți să deschizi borcanele
Chiar și pentru cei dintre noi care au putere fizică, deschiderea unor borcane poate fi o reală provocare. Dacă te confrunți și cu artrită sau dureri la nivelul încheieturii mâinii sau a articulațiilor, sarcina poate deveni și mai dificilă. Acesta este punctul în care putem să ne ajutăm de diverse tehnici sau instrumente.
Există instrumente de bucătărie ce ne pot face viața mai ușoară, când vine vorba despre deschiderea borcanelor. Cu ajutorul lor, poți să nu depui mult efort fizic, dar să și deschizi rapid recipientul în care ai stocat legume sau fructe pentru sezonul rece.
Poți să apelezi, de exemplu, la un cuțit ascuțit pentru a slăbi sigiliul borcanului. Tot ce trebuie să faci este să introduci cuțitul între capac și borcan, pe una dintre șinele pe care le prezintă sticla, și să răsucești ușor pentru a elibera presiunea de la nivelul recipientului.
Un prosop dintr-un material foarte bun, care să nu fie alunecos, te poate ajuta, de asemenea, să deschizi borcanele cu legume sau fructe, pregătite pentru sezonul rece. Pur și simplu ții borcanul cu prosopul, pentru a nu aluneca, și rotești capacul până se deschide.
Truc de mare ajutor cu apă fierbinte
Nu despre această tehnică vom vorbi însă în materialul de astăzi. Există o metodă pe care, dacă o aplici, poți să deschizi borcanul în doar câteva secunde. Ai auzit vreodată despre trucurile cu apă fierbinte folosite la astfel de sarcini? Iată despre ce este vorba!
Dacă borcanul cu legume sau fructe este sigilat cu capac metalic, scufundarea acestuia în apă fierbinte timp de câteva minute te-ar putea ajuta să desfaci mai ușor borcanul. Explicația este foarte simplă: apa fierbinte va conduce la extinderea metalului.
Poți, de asemenea, să treci capacul borcanului sub apă fierbinte, lovind marginile sale cu vârful unui cuțit. Astfel, sigiliul de vid va putea fi eliberat mai repede. Ai grijă ca recipientul să nu se spargă, însă.
Ține borcanul sub apă fierbinte timp de un minut, apoi șterge-l și încearcă să deschizi capacul cu ajutorul unui prosop uscat. S-ar putea să ai nevoie să apelezi și la un alt instrument, dacă recipientul în care ai stocat legumele sau fructele este foarte bine sigilat.
Căldura poate ajuta metalul să se extindă, facilitând eliberarea sigiliului. Acesta își pierde aderența pe marginea recipientului în momentul în care este expus la căldură.