Cum să cureţi uşor jaluzelele pline de praf. Aşa scapi rapid de problema multor gospodine

de: Ioana Bucur
23 10. 2022

Sunt puse la granița dintre mediul exterior și interiorul casei, primele care filtrează aerul ce ne intră în locuință, ceea ce înseamnă că sunt ca un magnet pentru particulele de praf. Cu toate că ar trebui să fie șterse în mod regulat, ajung să fie neglijate. Un truc simplu și cât de poate de eficient te va ajuta să cureți ușor jaluzelele de la ferestre.

Trucul ce te ajută să cureți uşor jaluzelele pline de praf

În timpul lunilor de toamnă și de iarnă, an de an, jaluzelele casei noastre acumulează mai multă murdărie decât în ​​mod normal. Pentru foarte mulți, curățarea lor este un proces atât de complicat încât ajung să apeleze la serviciile unor profesioniști pentru a face treaba sau, pur și simplu, le ignoră.

Înainte de a alege produsele pe care le vei folosi pentru spălarea lor, trebuie să știi exact din ce material sunt făcute: lemn, PVC, plastic, aluminiu etc. La fel de importantă este și culoarea. Cele mai pretențioase sunt, evident, cele albe.

Iată ce trebuie să faci apoi. În primul rând, coboară jaluzelele, dar nu complet, suficient cât lamele să nu se suprapună. Pentru o curățare corectă, periați bine de sus în jos folosind o perie.

Trucul pentru care ai nevoie de doar două ingrediente

Trucul folosit de foarte multe gospodine ține de prepararea soluției cu care poți curăța jaluzelele pline de praf. Rețeta este foarte simplă, se face ușor și repede. Vei avea nevoie de doar două ingrediente simple și ieftine.

Într-un vas suficient de mare, dizolvați săpun cu PH neutru în apă. Înmoaie o lavetă curată în soluția obținută și șterge cu ea, rând pe rând, fiecare lamă de la jaluzelele care își vor recăpăta strălucirea indiferent de materialul din care sunt făcute.

Dacă praful și petele de murdărie nu ies folosind soluția de apă și săpun, poți apela la produsele create special pentru curățarea jaluzelelor. Pentru rezultate mai bune se poate folosi un aparat de curățat cu aburi.