Cum să aranjezi hainele în valiză ca să nu se șifoneze. Așa scapi de grija călcatului în concediu

de: Beatrice Dumitru
07 07. 2024

Nimănui nu-i place ca hainele să se șifoneze în valiză de fiecare dată când pleci într-o vacanță. Dar sunt articole de îmbrăcăminte care se șifonează mai ușor, mai ales într-un geamantan și atunci când sunt mai multe haine. Din fericire, există trucuri pentru a preveni șifonarea hainelor în valiză. Cum să le aranjezi?

Cum să pui lucrurile în valiză fără să se șifoneze

Dacă trebuie să pleci într-o călătorie, nu lăsa hainele să se șifoneze în valiză. Cu următoarele trucuri poți preveni șifonarea articolelor de îmbrăcăminte, astfel încât să arăți impecabil. În primul rând, trebuie să știi cum să așezi în mod optim lucrurile în geamantan, dar este indicat să alegi haine din material elastic.

De asemenea, trebuie să știi că obiectele voluminoase și grele sunt așezate în partea de jos a valizei, iar lucrurile care pot fi necesare imediat la sosire sunt de obicei așezate deasupra (papuci sau produse cosmetice).

Cum să aranjezi cămășile și bluzele

Pentru articolele cu mâneci lungi, îndoaie-le mai întâi în jumătate pe lungime, pune mânecile deasupra corpului principal pentru a forma un dreptunghi lung, apoi rulează-l ca un sul. Prin urmare, nu rămân urme pe articol. Același principiu ar trebui folosit pentru a împături bluzele cu mânecile lungi. Articolele împachetate în acest fel nu se șifonează.

Blugi și pantaloni

Acestea trebuie, de asemenea, să fie rulate de la tivul pantalonilor în sus și împăturește articolul cât mai strâns posibil. Așa este cea mai bună metodă ca blugii și pantalonii să se șifoneze.

Pantofi și șosete

Aceste articole pot fi aranjate în așa fel încât să economisești spațiu în valiză. Rulează șosetele și pune-le în pantofi. Apoi pune încălțămintea în pungă și  strânge-o bine.

Cum să economisești spațiu în valiză

Sunt câteva trucuri utile pentru a împacheta eficient bagajul de călătorie, să ai la tine tot ce-ți trebuie și să ai o vacanță lipsită de griji.

Primul pas este să iei o foaie de hârtie și să scrii exact ce ai vrea să conțină bagajul tău. În acest fel vei evita să uiți lucruri esențiale precum: periuța de dinți sau perechea de jeanși favorită. Vezi cum va fi vremea la destinație, gândește-te ce activități vei face și încearcă să creionezi cam ce vei îmbrăca zilnic.

Nu te complica cu prea multe haine. Ia-ți câteva piese de bază, cum ar fi tricouri simple și două perechi de pantaloni de culoare neutră, pe care le poți transforma în ținute de efect cu ajutorul accesoriilor.

Folosește elastice de păr pentru a păstra lucrurile mici laolaltă. În acest fel nu va fi nevoie să cotrobăi prin tot bagajul când ai nevoie de ceva.