Cum să aranjezi fructele și legumele în frigider ca să reziste mai mult. Gazul eliminat de unele fructe e nociv pentru altele

de: Cătălina Burghelea
29 10. 2022

Cum să așezi corect alimentele în frigider, astfel încât să reziste mai mult. Unele fructe și legume produc un gaz numit etilenă care le face pe altele să se descompună mai repede. Iată care este cel mai bun mod de a aranja produsele pe rafturile aparatului electrocasnic, astfel încât să te poți bucura de ele mai mult timp.

Cum să aranjezi alimentele în frigider ca să reziste mai mult

Anumite fructe și legume elimină etilenă, gaz care accelerează coacerea prematură a altor produse oferite de Mama Natură, așa că este esențial să știi cum să le pui în frigider pentru ca alimentele să reziste mai mult.

Astfel, experții au distribuit pe Twitter un ghid cu alimentele pe care le putem așeza împreună în frigider. De asemenea, au fost dezvăluite fructele și legumele cu cea mai mare concentrație de etilenă.

De ce este important să depozitezi fructele și legumele în compartimente diferite

Cei mai mari producători de etilenă sunt: ​​merele, avocado, bananele, perele, piersicile, căpșunile și cartofii, iar produsele cele mai sensibile la gazul propriu-zis sunt: ​​broccoli, varza, conopida, ceapa, sparanghelul, salata verde, castraveții și morcovul.

După cum putem vedea în imaginea din galeria foto, cele mai afectate de etilenă sunt reprezentate în portocaliu: caise, banane, mere, kiwi, pere și mango. Acestea, cu excepția ultimei grupe (verde), nu trebuie amestecate cu alte fructe și legume. În schimb, ele pot fi păstrate în afara frigiderului. Desigur, dacă ești una dintre acele persoane care preferă să lase fructele tăiate, atunci da, pune-le într-un recipient închis și bagă-le la rece (întotdeauna separat).

Reține aceste categorii de culori

Următoarea categorie de alimente este reprezentată cu albastru și violet, fructe și legume ce nu pot fi amestecate cu grupul portocaliu enumerat mai sus. Culoarea albastră include nectarine, papaya, piersici, roșii, avocado, prune și fructul pasiunii, adică nu s-ar strica mai devreme dacă le-ai lăsa pe toate împreună în sertarul cu fructe.

Același lucru este valabil și pentru grupul violet: varză, morcov, castraveți, cartofi, sparanghel, țelină, citrice (grepfrut, portocală sau lămâie) și vinete. După cum am menționat anterior, există legume care pot fi amestecate cu orice produs din frigider fără a accentua deteriorarea acestora, cum este cazul grupului verde (anghinare, ardei).

Categoria invincibilă a specialiștilor este formată din anghinare, cireșe, afine, ardei si ananas, ele putând fi combinate cu orice. Aceste fructe și legume rezistente îți vor permite să economisești spațiu în sertarele frigiderului tău, ceea ce este minunat, nu?