Cum să ai trandafiri plini de flori toată vara. Trucurile grădinarilor iscusiţi

Cum să ai trandafiri plini de flori toată vara. Trucurile grădinarilor iscusiţi
Cum să ai trandafiri înfloriți pe tot timpul verii?

Trandafirii sunt preferații multora. Majoritatea oamenilor care stau la curte au astfel de flori plantate. Grădinarii iscusiți vin cu sfaturi pentru cei care doresc să se bucure de trandafiri înfloriți și fără dăunători toată vara. Poți să ai parte de mirosul lor din plin pe toată perioada sezonului cald. Dacă îi ai deja în grădină, trebuie doar să ai grijă la pașii de mai jos. Florile tale cu siguranță o să înflorească abundent.

Cum să ai trandafirii înfloriți toată vara: sfaturi utile

Majoritatea românilor care locuiesc la curte adoră trandafirii. În unele zone ei indică o gospodărie plină și curată. Cu siguranță ai vrea ca aceste plante să fie bogate pe toată perioada sezonului cald. Poți să te bucuri de ei înfloriți până la finele verii, dar trebuie să ai grijă la anumite detalii.

Trebuie să știi că ai nevoie de soiuri de trandafiri cu înflorire repetată care sunt plantați neapărat în zone însorite. Una din cele mai importante operațiuni de întreținere trebuie făcută prima. Mai exact, este vorba despre tăierea în verde. Plantele tinere care sunt încă foarte verzi trebuie ciupite pentru a favoriza ramificarea și formarea coroanei pe care o vor crește viitoarele tulpini cu flori.

Ele trebuie ciupite deasupra primei frunze cu 5 foliole, iar procedura repetată cel puțin încă o dată. Mai mult decât atât, trebuie să ții cont de soiurile care produc mai mulți boboci în vârf. Elimină părțile micuțe și păstrează pentru înflorire doar bobocul principal care va fi unul foarte bogat dacă vei face asta.

Ce este nevoie să faci?

Pasul următor este să rupi florile ofilite care stau în calea celor care urmează să iasă. Poți să redirecționezi energia pentru producerea viitoarelor flori dacă ești atent la asta. Lăstarii care au înflorit se taie la 3-4 muguri, de unde o să apară la scurt timp noi lăstari floriferi.

Unii oameni udă excesiv trandafirii. Ei se hrănesc cu apă o dată sau de două ori pe săptămână, nu exagerat pentru că asta duce la creșterea lăstarilor în detrimentul florilor. Trebuie doar să acoperi pământul din jurul lor cu apă, fără să uzi bulbul sau să le pui apă doar în farfuria în care stă glastra.

De asemenea, trebuie să aplici fertilizanți constant pentru a se dezvolta armonios și pe o lungă durată așa cum îți dorești. Trandafirii au nevoie de îngrășământ o dată pe săptămână atunci când se află în proces de înflorire. Ai grijă la sfaturile de mai sus și te vei bucura de flori bogate toată vara!