Cum revitalizezi verdeața ofilită, de fapt. 3 trucuri geniale și simple de la gospodinele adevărate

Cum revitalizezi verdeața ofilită, de fapt. 3 trucuri geniale și simple de la gospodinele adevărate
Cum revitalizezi verdeata ofilita

Cum poți revitaliza verdeața ofilită. Sunt trei trucuri prin care salata verde, ceapa spanacul sau pătrunjelul, toate numai bune în salate, vor fi salvate de la ofilire.

Cum revitalizezi verdeața ofilită, de fapt

Soluția optimă pentru a păstra verdețurile proaspete pentru cât mai mult timp este să le ții în frigider, ca să nu fie în pericol de ofilire în cazul în care nu le-ai consumat în ziua în care le-ai cumpărat.

De precizat este că salata, spanacul sau ceapa verde se țin învelite în șervețele de hârtie, dar și în pungi pentru alimente în cutiile pentru legume. Poți ține pătrunjelul și mărarul se pot ține într-un pahar cu apă tot în frigider.

Trucuri pentru revitalizarea verdeții ofilite

Apă rece și un strop de lămâie

Dacă salata verde ori ceapa verde sunt doar puțin ofilite și nu mai arată la fel de apetisant, le poți pune într-un recipient cu apă rece și zeamă de lămâie. Frunzele se vor hidrata, în timp ce lămâia o să le facă să arate mult mai proaspete. După numai o oră, salata lor va fi iar fragedă.

Apă rece și un strop de oțet

Ca și acidul din zeama de lămâie, cel din oțet ajută la revitalizarea verdețurilor ofilite. Așadar, dacă salata verde nu mai este la fel de fragedă ori dacă ridichile și ceapa verde par deshidratate, le poți pune într-un bol cu apă rece și o linguriță rasă de oțet. După numai o oră, frunzele ofilite se vor revitaliza.

Gheață pentru ridichi

Ridichile care sunt ofilite se spală bine, se curăță și se taie felii subțiri, așa se taie pentru salată. Apoi, se pun într-un bol și se presară puțină sare, după care se pune deasupra gheață zdrobită. Temperatura rece și sarea vor ajută ridichile să se rehidrateze și să recăpăte acea textură crocantă și delicioasă.

Beneficiile salatei verzi

Salata verde este o sursa importanta de Zeaxantină (1730 mcg /100). Ea are un conținut foarte scăzut de calorii, numai 15 kcal la 100 gr de frunze proaspete. De asemenea, salata verde este o sursă importanta de vitamina A, furnizand 247% din necesarul zilnic din aceasta vitamina.

De precizat este că frunzele de salată găzduiesc numeroși fito-nutrienți necesari pentru un metabolism sănătos. Frunzele proaspete de salată sunt o sursă excelentă de vitamina A și de caroteni, dar mai mulți beta-caroteni. Doar 100 g de salata verde, crudă, proaspată oferă 247% din necesarul zilnic de vitamina A, si 4443 mcg de beta-caroten. Compușii au proprietăți antioxidante.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI