25 sept. 2022 | 12:19

Cum reglezi centrala termică de apartament ca să consume mai puţin. Aşa scapi de facturile mari la gaze şi curent

Diverse
Cum reglezi centrala termică de apartament ca să consume mai puţin. Aşa scapi de facturile mari la gaze şi curent
Cum reglezi centrala termică pentru un consum puțin. Detaliile de care trebuie să ții cont, ca să economisești bani.

Energia poate fi folosită în mai multe scopuri într-o locuință. Cu ajutorul acestei utilități poți să îți încălzești apa, poți alimenta cuptorul și aragazul de la bucătărie, poți să îți usuci hainele, dar poți și să reduci temperatura din camera în care locuiești. Având în vedere criza energetică actuală cu care se confruntă întreaga Europă, este recomandat să iei măsuri de economisire din timp. Află în rândurile de mai jos cum reglezi centrala termică pentru un consum puțin de energie.

Cum poți economisi bani la facturi în această iarnă

Odată cu trecerea la sezonul rece, autoritățile internaționale, dar și cele de la București avertizează cu privire la creșterea costului utilităților. Este vorba despre energie și gaz, în mod special. Facturile din această iarnă ar putea să ajungă la un cost total dublu față de cel înregistrat anul trecut.

Pentru a reduce sumele pe care le plătești la energie în această iarnă este indicat să fii atent la consumul centralei termice. Asta dacă nu dorești să apelezi la metode mai vechi de încălzire a casei tale. Facem referire la soba de teracotă. Mulți români au început să construiască în locuințele lor sobe pe lemne, ca alternativă la centrala termică.

Cererea pentru construirea de sobe a crescut, în ultima perioadă, cu 50%, potrivit unor constructori din domeniu. Lucrările de construcție pentru o singură sobă pot să dureze până la 12 ore, în funcție de materialul preferat de client. Costul sobei, în care este inclusă și manopera, poate varia de la 3.000 la 5.000 de lei.

Revenind, pentru un consum mic de energie la centrala termică, mai ales pe perioada de iarnă, trebuie să ții cont de câteva detalii importante. Dacă faci aceste lucruri, factura pe care o vei primi lună de lună va fi semnificativ mai mică.

Cum reglezi centrala termică pentru un consum puțin

În primul rând, când pleci de acasă este recomandat să închizi centrala termică. Dacă nu vrei să faci acest lucru, încearcă să o setezi la o temperatură cât mai mică cu putință.

Caloriferele nu ar trebui lăsate în funcțiune decât în camerele în care locuiești efectiv. În acest fel, vei face economie de bani și, totodată, vei evita riscul apariției de condens și igrasie.

Termostatul de cameră reprezintă o opțiune potrivită pentru a monitoriza zilnic consumul de energie al centralei termice. Amplasat în dormitor, dispozitivul care se prezintă în variantă wireless trebuie conectat la centrală. În acest fel, se va asigura un ambient plăcut în camera în care locuiești.

Dacă îți instalezi în casă un astfel de termostat, costul facturii la energie scade cu aproximativ 30 de procente. Trebuie să fii, însă, atent la locul în care amplasezi acest dispozitiv. Nu trebuie pus nici lângă ferestre, dar nici lângă uși. Cel mai bine este ca termostatul să fie instalat în apropierea patului.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Capital.ro
Noi norme privind încălcarea regulilor de circulație în străinătate. Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi depistați mai ușor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚUL POȘTEI Române
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro