Cum redai pavajelor din curte strălucirea de altădată. Cele mai ieftine și eficiente metode cu efect de curățare și dezinfectare
Curățarea pavajelor din curte nu este o misiune ușoară, dar trebuie făcută periodic. Există o soluție foarte simplă și ieftină care vă va ajuta să scăpați de petele de grăsime sau cele de ulei de pe pavaje.
Soluția care redă pavajelor strălucirea
Pavajele contribuie la aspectul estetic și funcțional al curții, dar după o perioadă mai lungă de timp, tind să acumuleze murdărie sau pot apărea chiar și mușchi.
De asemenea, este dificil să scăpați de pete precum cele de grăsime sau de ulei de motor. Acestea pot distruge aspectul pavajelor pentru totdeauna, așa că trebuie să acționați rapid.
Pentru o curățare eficientă, puteți folosi oțet. Ingredientul acționează foarte bine și fără probleme asupra murdăriei și a vegetației nedorite. În același timp, este o soluție ieftină, dar de ce este atât de eficient?
Ei bine, oțetul este un produs natural care conține acid acetic, un element important care ajută la curățarea eficientă a pavajelor. Mai mult de atât, oțetul are proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la eliminarea mușchiului și a altor organisme care pot crește pe pavaje.
Cum cureți pavajele cu oțet
Metoda este ușoară și nu diferă de cea în care folosiți produse speciale achiziționate din magazine. Veți avea nevoie de următoarele:
- Oțet alb distilat
- Apă
- Furtun de grădină sau o găleată de apă
- Sticlă cu pulverizator
- Perie cu peri tari sau o mătură cu peri tari
Încep prin a pregăti soluția de curățare prin a amesteca oțetul alb distilat cu apă într-un raport de 1:1. Pentru pete de ulei sau murdăria mai persistentă puteți folosi oțet nediluat.
Mai apoi, punem soluție într-o sticlă cu pulverizator și aplicăm soluția pe suprafața pavajelor. Acoperiți foarte bine zonele murdare. Puteți pune mai multă soluție pe zonele afectate de mușchi.
Lăsăm soluția să acționeze timp de circa 30 de minute, după care folosim peria sau mătura cu peri tari și frecăm pavajele pentru a îndepărta resturile dizolvate și murdăria.
La final, cu ajutorul unui furtun de grădină sau o găleată de apă, cu toate că va fi mai ușor cu furtunul, clătiți foarte bine pavajele pentru a îndepărta urmele de oțet și murdărie.
Verificați dacă toată murdăria a dispărut, iar dacă este necesar, repetați procesul.