Cum răcești casa vara fără să consumi energie electrică multă. Trucuri geniale pentru toți românii
Cu toții așteptăm venirea căldurii, în special în lunile de toamnă sau iarnă. Cu toate acestea, deși ne bucurăm de razele soarelui, canicula în exces ne afectează sănătatea și starea de spirit. Specialiștii recomandă câteva trucuri geniale pentru a ne răci locuința pe timp de vară, fără a consuma prea multă energie electrică.
Cum răcești casa vara fără să consumi energie electrică multă
Răcirea locuinței în lunile iunie, iulie și august este esențială, în special dacă în imobil locuiesc persoane în vârstă, copii sau animale de companie. Ce poți face pentru a avea o climă plăcută în apartament:
Schimbă-ți aparatul de aer condiționat
Deși se poate ca aerul condiționat să fie funcțional dar are câțiva ani de când a fost cumpărat, specialiștii îți recomandă să îl schimbi, deoarece consumă, cu siguranță, mai mult curent electric. Cea mai bună soluție este să îl schimbi cu unul nou, dintr-o clasă energetică superioară. Acesta va consuma mai puțin și, astfel, vei putea economisi o sumă bunicică de bani.
Folosește aparatul de aer condiționat în mod inteligent
Multe persoane au tendința să țină aparatul pornit mare parte a zilei, la o temperatură medie. Însă dacă vrei ca facturile tale să fie mai mici, e recomandat să pornești aparatul mai rar, dar la o temperatură mai joasă. De exemplu, atunci când simți că în casă s-a făcut prea cald, pornește aparatul la 16-18 grade timp de 5-10 minute.
E foarte important să aerisești în momentele potrivite
Poate părea banal, dar acest pas este foarte important pentru calitatea aerului de la tine din casă sau apartament. Nu uita să aerisești în fiecare zi. Deschide geamurile pe timp de seară, noapte și dimineața, iar pe timpul zilei le poți ține închise. De ce e important acest pas? Simplu. Pentru că ziua este foarte cald afară, iar ultimul lucru pe care ți-l dorești este să permiți aerului cald să intre în casă.
Nu uita să înlocuiești becurile incandescente cu unele fluorescente
Acesta este un pas foarte important pentru a economisi bani și de a ajuta la îmbunătățirea atmosferei din cameră. De exemplu, punem pariu că nu știai faptul că aproape 90% din energia utilizată de becurile incandescente se transformă în căldură?
În acest fel are de suferit calitatea aerului, iar cantitatea de curent consumată este mult mai mare. Becurile fluorescente sunt mult mai eficiente și permit răcirea încăperii.
Nu uita să folosești un dezumidificator
Cu toții suferim atunci când umiditatea din aer este ridicată și avem dificultăți în a respira. Dezumidificatoarele sunt aparate ideale pentru a ajuta la îmbunătățirea calității aerului.