Cum pui ouă la murat pentru la iarnă. Trucul secret pentru o rețetă ca la carte
Iată cum pui ouă la murat pentru la iarnă și ce truc secret să folosești pentru o rețetă de excepție. Deoarece ouăle au fost mereu considerate alimente valoroase, oamenii au tot creat diverse rețete pe baza acestui ingredient, cum este și rețeta pe care o prezentăm mai jos.
Cum pui ouă la murat pentru la iarnă
Înainte de a-ți prezenta rețeta, trebuie să știi că consumul de ouă pe cap de locuitor în România este undeva între 230-250 ouă pe cap de locuitor. În gospodăriile țărănești din România se produc aproximativ 4 miliarde de ouă. Ouăle se folosesc în majoritatea rețetelor de mâncare. Rețeta de ouă murate este una specială. Iată ingredientele și modul de preparare.
Ingrediente
6 ouă mari
180 ml oţet alb
180 ml apă
1 lingurita boabe muştar
1 lingurita boabe piper
1 căţel de usturoi
1 foaie dafin
Mod de preparare
Mai întâi se pun ouăle la fiert și imediat cum apa dă în clocot se iau de pe foc și se lasă 10 minute în apa fierbinte. Apoi, ouăle se scot, se lasă la răcit și se curăță.
La foc mediu se pun apoi apa, oțetul, boabele de muștar și cele de piper, după care se lasă la fiert. Când dau în clocot aacestea, se adaugă și usturoiul pisat și foaia de dafin și se trage vasul de pe foc.
Ouăle se așază într-un borcan, se toarnă soluția caldă, se pune capac, iar după răcire se pune borcanul la frigider pentru 7 zile. Atunci când se servesc, ouăle se scot cu o spumieră și se taia felii.
Cum se prepară oul lung-baghetă
O altă rețetă inedită pe bază de ou este și oul baghetă. Este un ou lung, o idee simplă și ingenioasă. Este ușor de făcut, dacă respecți pașii de mai jos.
Mai întâi pune apă la fiert într-o cratiță înaltă. Apoi, separă gălbenușurile de albușuri. Se bat apoi gălbenușurile. Se ia un vas cilindric, se pune în mijlocul vasului în care bolboresește apa și se la lasa 5 minute. Se toarnă apoi albușurile în el, se acoperă cu un capac și se lasă la fiert 25-30 de minute.
Atunci când s-a fiert, cu ajutorul unui tub cilindric vizibil mai strâmt decât cel în care s-au fiert albușurile se îndepărtează mijocul/miezul albușului. Acolo se toarnă gălbenușurile bătute, se pune înapoi în cratița în care fierbea apa pe foc și lasă la fiert până se fac și gălbenușurile, aproximativ 20 de minute. Se taie denivelările oului pentru avea un produs finit aspectuos.