Cum protejezi mașina de grindină. 6 trucuri geniale de la specialiștii auto pentru toți șoferii

Cum protejezi mașina de grindină. 6 trucuri geniale de la specialiștii auto pentru toți șoferii
Cum protejezi mașina de grindină. 6 trucuri geniale de la specialiștii auto pentru toți șoferii

Proprietarii de mașini ar trebui să fie atenți la fenomele meteo atunci când își lasă mașinile parcate altundeva decât în garaj.

Cum protejezi mașina de grindină. 6 trucuri geniale de la specialiștii auto

Efectele grindinei sau ale vântului în timpul unei furtuni pot fi devastatoare pentru un vehicul. Pentru a te asigura că mașina ta este în siguranță atunci când afară este o furtună, ar trebui să ții cont de următoarele sfaturi.

Parchează-ți mașina lângă un perete. Este cel mai bine să îți ții mașina într-un garaj acoperit sau o parcare subterană. Totuși, dacă nu ai această posibilitate, parcarea vehiculului lângă un perete este cea mai bună variantă.

Mașina va fi protejată de eventualele obiecte care ar putea să o lovească, precum un acoperiș luat de vânt sau orice alt obiect. În plus, acest lucru îți protejează mașina de grindină.

Poți lăsa mașina su copaci

Chiar dacă existul riscul ca un copac să cadă peste mașini, trebuie să știi că există puține șanse ca asta să se întâmplă.

Dacă în zona în care stai sunt copaci bătrâni și netoaletați, atunci ar fi bine să găsești alt loc de parcare.

Dacă totuși ai în preajmă arbori tineri, care sunt bine înrădăcinați, atunci totul este în siguranță. În plus, dacă ai parcare în spatele blocului, acest lucru îți va proteja mașina, pentru că vântul e mai domol și nu are atât de multă putere să doboare pomii.

Nu parca lângă parcuri

Copacii care cad sunt adesea în parcuri. E bine să te ferești de astfel de locuri de parcare, mai ales că nu există clădiri care să estompeze vântul și vijelia, care vor fi mai intense, adică mai multe șanse ca pomii să cadă.

Evită intersecțiile

Intersecțiile sunt la un nivel mai jos decât șosele și sunt multe canalizări care pot refula și inunda străzile. Te poți trezi cu mașina aproape inundată

Cum protejezi mașina de grindină

Tabla mașinii poate avea de suferit din cauza grindinei. Unii șoferi își protejau mașinile cu saltele.

O metodă mai ușoară este să cumperi suluri de camping din izopren. Prinde saltelele de portiere și parbriz, dar și de plafon. Poți tăia saltelele astfel încât să acoperi bine mașina și să nu sufere din cauza grindinei care poate îndoi tabla și cauza daune iremediabile sau care costă foarte mutl să le repari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI