Cum prepari cea mai gustoasă tartă de caise vara aceasta. Un desert răcoritor și ușor de făcut
Iată cum prepari cea mai gustoasă tartă de caise, vara aceasta. Este o rețetă simplă, dar delicioasă, așa că trebuie să o pui bine, deoarece o vei folosi de foarte multe ori de-acum încolo, deoarece copiii o vor adora.
Cum prepari cea mai gustoasă tartă de caise vara aceasta
Caisele s-au copt în România, așa că este timpul să ne bucurăm de gustul lor deosebit și cum o putem face mai bine decât cu o tradițională tartă de caise. Caisele se combină foarte bine în prăjituri, atât adăugate în blaturi, cât și în creme. Au gust ușor acrișor și pot echilibra gustul dulce al prăjiturilor. În plus, au și culoare deosebită ce oferă aspect spectaculos deserturilor. Iar aroma este chiar irezistibilă.
Pentru a te bucura de gustul caiselor pe tot parcursul anului, poți face gem de caise, care ține peste iarnă. Acesta poate fi folosit foarte simplu și pentru tartă, așadar nu ai decât de câștigat. Dar să revenim la tarta noastră gustoasă cu caise. Pentru prepararea delicioasei tarte, ai nevoie de ingrediente pentru aluatul fraged și pentru umplutură. Citește și Prăjitură cu prune, cea mai căutată rețetă de vară. Te cucerește de la prima mușcătură și e ușor de preparat
Pentru aluat fraged în formă de tartă cu diametrul de 24 cm:
- 1 ou
- 300 gr făină
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 50 gr zahăr pudră
- un praf de sare
- 1-2 linguri de apă rece.
Pentru umplutură:
- 500 gr caise proaspete
- 1 linguriță pudră de scorțișoară
- 2-3 lingurițe de zahăr pudră cu aromă de vanilie
- fulgi de migdale și frunze de mentă pentru decor.
Mod de preparare
Pentru început, trebuie să preparăm aluatul pentru tartă. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare preparării. Trece făina prin sită și adaug-o într-un bol încăpător. Amestec-o cu sarea și zahărul pudră. Apoi, creează un loc adânc în mijlocul amestecului și adaugă acolo oul și untul rece, tăiat în cuburi. Citește și Cea mai simplă rețetă de prăjitură cu piersici. Cum prepari desertul favorit al verii
Se frământă rapid toate aceste ingrediente, folosind vârfurile degetelor, până când se obține un aluat sfărâmicios. Se adaugă câte puțină apă rece, până când se omogenizează aluatul. Apoi, împachetează aluatul într-o folie de prospețime și pune-l la rece pentru aproximativ 30 de minute.
Între timp, ne ocupăm de caise. Spală caisele, scurge-le bine sau șterge-le cu prosoape de hârtie, apoi secționează-le în jumătăți. Îndepărtează sâmburii și curăță coaja de la fiecare jumătate de caisă, pentru a obține un aspect mai plăcut.
Scoatem aluatul de la frigider, se întinde în formă circulară pe masa presărată cu făină, după care se așază în formă. În fiecare jumătate de caisă, presară câte puțină scorțișoară și puțin zahăr pudră. Așază-le în interiorul aluatului cu partea decupată în jos. Poți presăra fulgii de migdală peste caise. Se pune forma în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se coace tarta pentru 20-25 de minute. După coacere, se lasă tarta să se răcească bine înainte de a o porționa și a o devora.