Cum prepari brânză de casă dintr-un singur ingredient. Rețeta care face furori printre gospodine
Dacă ești un mare iubitor de brânză și vrei să încerci ceva nou, diferit de tot ce există pe piață, trebuie să încerci această rețetă! Iată aici un tip de brânză care se prepară foarte ușor și pentru care nici măcar nu ai nevoie de lapte. Este delicioasă, nu vei mai cumpăra niciodată de altundeva!
Brânză de casă fără lapte
Te-ai fi gândit că poți face brânză chiar la tine acasă? Dacă ești un iubitor de brânzeturi, trebuie să știi că merită încercată această rețetă, care nu se compară deloc cu ce ai mâncat până acum și pentru care nu ai nevoie de lapte.
Tot ce îți trebuie este o sticlă de iaurt, pe care să o congelezi. Las-o acolo până când îngheață, apoi scoate-o și taie cu grijă sticla, astfel încât să scoți conținutul întreg. Acoperiți iaurtul congelat în bucăți mari și așezați-le pe un prosop de bumbac plasat într-un vas. Înfășurați bucățile de iaurt congelat cu marginile prosopului și lăsați vasul într-un loc răcoros timp de aproximativ 12 ore.
După acest timp, veți observa că iaurtul s-a închegat și a luat forma unei roți de brânză, dar cu o textură mai moale. Este perfectă servită drept cremă, pe care să o întinzi pe o felie de pâine prăjită. Puteți adăuga și usturoi sau mărar tocat, după preferințe.
Cel mai bun preparat cu brânză
Un preparat extrem de gustos este supa cu brânză, perfect atât iarna, cât și în zilele toride de vară, putând fi servită și rece. Pentru această delicatețe ai nevoie de:
2 cartofi
1 ceapă albă
2 linguri ulei
800 ml supă de pui sau de legume
500 ml lapte
200 grame emmental
100 grame cheddar
sare și piper alb măcinat, după gust
crutoane
2 fire pătrunjel
Se taie cubulețe ceapa și cartofii, după care se călesc. Adaugi apa, iar după ce fierbe, mai ții pe foc încă 20 de minute. Adaugi apoi lapte, o lași să mai dea o dată în clocot, după care torni laptele și brânza rasă.
Pune sare, piper și ce condimente îți mai dorești tu. Pune tot conținutul într-un blender și mixează până când devine o pastă. Pune-o în bol și adaugă pătrunjel. Servește-o caldă, cu crutoane sau chiar și rece.