Cum prepară bucătarii Reginei Elisabeta friptura. Suverana adoră acest preparat

Cum prepară bucătarii Reginei Elisabeta friptura. Suverana adoră acest preparat
Ii place friptura bine facuta

Regina Elisabeta are un fel de mâncare preferat care se face în doar 10 minute. Ea consumă alimente simple, nicidecum mâncare pretențioasă.

Ce mănâncă cel mai des Regina Elisabeta

Regina Marii Britanii iubește mâncarea simplă și delicioasă. Ea alege mereu acest preparat la cină, fiind ușor și simplu de gătit. Mai mult, preparatul se face în doar 10-15 minute.

Este vorba despre o friptură. Deși Regina Elisabeta adoră bucătăria franceză și britanică, ea  preferă deseori la cină un preparat foarte simplu, care constă într-o combinație de carne sau pește și legume.

Ea are des în meniul ei friptura galică, adică o rețetă de friptură cu sos de ciuperci și smântână. De obicei, ea consumă și un pahar de whisky alături de această cină. Bucătarii de la Casa Regală știu că Reginei îi place carnea făcută bine.

Ca fel principal, îi place friptura galică, cu sos de ciuperci, mai ales dacă am făcut-o cu carne de vânat”, a dezvăluit fostul bucătar regal Darren McGrady.

“I-a plăcut mereu pateul Gleneagles, preparat din somon afumat, păstrăv și macrou.”, a mai spus chef McGrady.

Cum se prepară mâncarea preferată a Reginei

Bucătarii au lansat rețeta preferată de Regină. Există, totuși, o alternativă foarte ușoară, gata doar în 10-15 minute.

Pentru friptura galică, ai nevoie de carne de vânat, 2 cubulețe de unt, jumătate de ceapă mică, 3 creguțe de cimbru, 1 crenguță rozmarin, 1 cățel de usturoi, 250 ml vivn roșu, 2 linguri jeleu de coacăze roșii, 1 lingură pătrunjel tocat mărunt.

Pentru a face această rețetă, pune la foc o tigaie și adaugă untul, apoi ceapa tocată mărunt. Lasă totul să se caramelizeze, apoi condimentează carnea tăiată subțire și pune-o în tigaie cu crenguțele de rozmarin și cimbru.

Carnea de vânat se gătește 6 minute pe ambele părți, chiar mai puțin dacă bucățile sunt tăiate foarte subțire.

Apoi, se pune usturoiul feliuțe, se lasă un minute și se toarnă vinul roșu și jeleul. Se lasă vinul să scadă la jumătate, apoi se ia tigaia de pe foc. Se adaugă un cubuleț de unt și se amestecă.

Se condimentează după gust cu sare și piper și se strecoară sosul printr-o folie, punându-se alături de carnea pe farfurie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI