Cum prelungești viața sosului pentru paste. Așa vei face economie la bani pe vremurile astea de criză

de: Ioana Bucur
10 10. 2022

Folosind acest truc ce a devenit asul din mâneca multor gospodine, nu îți vei mai face niciodată griji dacă greșești la capitolul cantități. Află cum prelungești viața sosului pentru paste. În plus, vei face și economie la bani în această perioadă tulbure din punct de vedere financiar.

Trucul ce te ajută să prelungești viața sosului pentru paste

Lista trucurilor și sfaturilor culinare pare infinită. În rândurile de mai jos, vom vorbi despre o modalitate inedită ce te va ajuta să prelungești viața sosului pentru paste.

În general, sosul de paste rezistă, în medie, trei până la patru zile în frigider dacă este păstrat corect. Din fericire, există câteva variante de a-i prelungi durata de viață. Cea mai bună modalitate este să fie depozitat în sticle de sticlă, cutii de plastic sau orice alt recipient atâta timp cât este închis etanș.

Este important de precizat că, dacă nu ai de gând să folosești sosul în decursul săptămânii, acesta poate fi pus în congelator, un truc ce ar trebui să facă parte din arsenalul oricărui iubitor de paste.

Se poate păstra în recipiente mici, dar dacă aveți spațiu limitat, sosul poate fi pus și în pungi de congelare. Prin înghețare, sosul își va păstra aroma autentică până la șase luni.

Înainte de a-l adăuga, asigurați-vă că sosul este complet dezghețat, fiind ținut câteva ore la temperatura camerei, pentru a obține cele mai bune rezultate, în loc să folosiți cuptorul cu microunde.

„Rezistă până la șase luni”

Cei de la Pasta Evagelists au explicat că, în general, „sosurile pe bază de roșii folosite pentru mâncăruri precum spaghetti alla puttanesca, rămân mai proaspete mai mult timp” datorită acidității roșiilor care acționează ca un conservant natural. Sosurile pe bază de lactate, cum ar fi carbonara, pe de altă parte, se recomandă să fie savurate imediat.

Pe Tiktok, utilizatorul @plantbasebeauty a împărtășit un truc util pentru a păstra sosul de roșii rămas, economisind în același timp spațiu în congelator. Aceasta a precizat că trucul este și un mod simplu de economisi bani: a folosit o tavă pentru cuburile de gheață pentru a păstra sosul.

Când mai rămâne sos după gătit și „nu știu ce să fac cu el”, spune ea, „îl păstrez într-un borcan”. Cu toate astea, dacă știe că nu îl va folosi în acea săptămână, umple cu el o tavă pentru cuburi de gheață pe care o pune apoi în congelator. Astfel, resturile, în loc să fie aruncate la gunoi, pot fi folosite altă dată și se păstrează „până la șase luni”.