Cum pregătești o rețetă savuroasă de limonadă cu pepene roșu și piersici. Băutura îți va răcori zilele de vară

de: Ana Chivu
20 08. 2022

Temperaturile caniculare le-au inspirat pe gospodine să descopere fel și fel de combinații. Multe dintre ele au încercat în acest sezon o limonadă specială. Aceasta este făcută din pepene roșu și piersici. Rețeta este simplă și extrem de rapidă. Nu trebuie să stai prea mult timp în bucătărie pentru prepararea sa. Cu siguranță prietenii care vin în vizită în weekend vor fi încântați de băutura răcoritoare. Cum trebuie să o prepari?

Rețetă pentru limonadă de pepene roșu și piersici: cum să o pregătești

Cu siguranță vrei să îți surprinzi invitații din acest weekend, iar cel mai bun mod este să îi servești cu ceva special. O băutură răcoritoare va fi mult dorită de cei mai buni prieteni sau de familie.

Multe dintre gospodine au descoperit în acest sezon o limonadă deosebită din pepene roșu și piersici. Ea este dulce, sănătoasă și oferă o prospețime aparte.

De asemenea, aceasta oferă hidratare, are nutrienți esențiali, vitamine, minerale și antioxidanți. Pepenele roșu are aproximativ 90% apă și furnizează elctroliți și potasiu.

  • Ingrediente

1 kg pepene roșu
400 g piersici coapte
250 ml suc de lămâie
150 g zahăr
150 g apă Felii de lămâie, pentru garnitură crenguțe de mentă proaspătă, pentru garnitură
Gheață 1 l apă rece

Mod de preparare

Taie pepenele roșu în cubulețe și piersicile la fel. Pune fructele într-un blender la viteză medie și la final trebuie să ai un piure în recipient. Pune pe foc zahărul și apa și lasă totul să fiarbă până când se îngroașă. Adaugă conținutul peste piureul obținut, iar mai apoi varsă conținutul într-un vas mare în care pui gheață din plin.

Este necesar să adaugi câteva crenguțe de mentă pentru prospețime și puține felii de lime. Poți să te bucuri de gustul unui pepene și la un aperitiv cu arome speciale. Mai exact, taie felii un fruct mare și unge fiecare bucată cu miere și puține condimente la alegere. Pune feliile pe grătar și ai grijă să nu le ții mult la foc. Este necesar să le lași cel puțin cinci minute pe grătar, iar mai apoi să le pui la răcit într-un alt recipient.

Acestea se servesc alături de brânză sărată de calitate și măsline condimentate pe care le poți face tot tu acasă. Pune măslinele într-un borcan cu o lingură de ulei de măsline și condimente precum: boia iute, chilli, rozmarin, busuioc uscat și coajă de lime, iar mai apoi amestecă puternic recipientul. Cu siguranță o să îți surprinzi invitații cu acest preparat.