Cum prăjești peștele fără să miroasă în bucătărie. Trucul genial folosit de bucătarii iscusiți

de: Bișinicu Andreea
19 11. 2021

Atunci când prăjești pește trebuie să aerisești foarte bine bucătăria, deoarece izul este greu de suportat. Care sunt câteva trucuri prin care gospodinele reușesc să elimine mirosul neplăcut din bucătărie.

Trucul genial prin care prăjești peștele fără să miroasă în casă

Peștele este un preparat adorat de români pentru faptul că se gătește rapid, ușor, iar carnea sa albă are un gust delicios. Indiferent că-l prepari la grătar, saramură sau în cuptor, peștele este sățios și delicios, fiind preferat atât de cei mici, cât și de cei mari.

Fie că vrei să impresionezi musafirii sau te-ai gândit să intri la dietă pentru a da jos câteva kilograme, peștele poate fi un aliment esențial în alimentația ta.

Pe lângă nutrienții pe care-i conține carnea albă, gătirea peștelui are un singur mare dezavantaj, acela că miroase extrem de puternic, iar izul poate rămâne în orele în bucătărie, chiar dacă aerisește bine de tot camera de gătit.

Gospodinele românce au găsit soluția salvatoare prin care vă puteți bucura de pregătirea preparatelor din pește fără să vă preocupați de mirosul neplăcut ce va rămâne în urmă. Cum se prepară peștele fără să miroasă în bucătărie? Iată o metodă inedită, potrivit celor de la bucatarul.eu.

Pentru acest truc, avem nevoie doar de pește, 2 lingurițe de sare, o jumătate de pahar de făină cernută și o jumătate de linguriță de zahăr. Pentru început, peștele se spală, curăță și eviscerează, apoi se zvântă folosind prosopul de hârtie. Mai departe, într-o pungă alimentară, vom combina făina cernută cu sarea și zahărul.

Secretul la care gospodinele din România au apelat pentru ca mirosul de pește să nu fie atât de puternic

Amestecăm ingredientele uscate, punem peștele în pungă și-l rotim de jur împrejur, pentru a fi acoperit în întregime de alimentele uscate. În continuare, gospidinele ne recomandă să tăiem un fragment de hârtie de copt, potrivit diametrului tigăii. Vom unge hârtia cu ulei vegetal, peste care vom aranja 3-4 peștișori.

După ce am făcut acest pas trebuie să acoperim peștele cu cealaltă parte a hârtiei, astfel încât să obținem un „buzunar”. Pliem marginile „buzunarului”, iar peștele nostru va fi în interior.

Apoi, tot ce ne rămâne de făcut este să perforăm „buzunarul” în anumite locuri, folosind o scobitoare. Punem peștele într-o tigaie încinsă uscată și-l vom prăji circa cinci minute pe ambele părți.

Gospodinele care au prăjit peștele cu această metodă au mărturisit că mirosul nu a mai fost atât de puternic și au putut aerisi mult mai repede fumul și izul lăsate în urmă.